Energie Coöperatie IJskoud

Kwekerij Aarninkhof van aardgas over op biogas

Het biogasnetwerk van Energie Coöperatie IJskoud voorziet verschillende bedrijven van duurzame energie. Van de vergisters op de boerenerven lopen leidingen rechtstreeks naar de afnemers van het biogas. Zij krijgen dus 24/7 geleverd en kunnen het gas meteen gebruiken.

Een ruim tien kilometer lang netwerk zorgt ervoor dat het biogas van de boerderijen naar de afnemers wordt getransporteerd. Eén van de biogas afnemers van Energie Coöperatie IJskoud is Kwekerij Aarninkhof aan de Stroothuizerweg in Denekamp. Kwekerij Aarninkhof is zowel producent als leverancier van verschillende soorten sier-, perk- en potplanten.

Met de vervanging van aardgas door biogas, wordt er bij Kwekerij Aarninkhof per jaar veel minder CO2 uitgestoten. Door deze fysieke aansluiting op het biogasnetwerk, doet de Kwekerij een “groene” investering waarmee ze een groen-gas subsidie ontvangen. Naast deze subsidie, brengt het biogas een voedingsstof vol direct beschikbare mineralen met zich mee waar planten perfect op groeien. Een win-winsituatie!

Bovendien is de aansluiting op het biogasnetwerk niet het enige duurzame initiatief van de Kwekerij. Zij leveren hun planten namelijk direct aan hun afnemers zonder een veiling of groothandel als tussenstop. Deze korte lijnen zorgen o.a. voor minder transportbewegingen en voor een optimaal kwaliteitsbehoud van de planten. Daarnaast beschermt Kwekerij Aarninkhof de planten zoveel mogelijk met biologische (bestrijdings)middelen, bijvoorbeeld lieveheersbeestjes tegen bladluizen.

Klik hier voor meer informatie over Energie Coöperatie IJskoud 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.