Telers en onderwijs sluiten aan bij agripark in Jiashan, China

Gisteren hebben BASF Vegetable Seeds/Nunhems, Lans, Koppert Cress, Lentiz Onderwijsgroep en Wageningen University & Research een intentieverklaring ondertekend, waarin zij te kennen geven een bijdrage te willen leveren aan het te realiseren agripark in Jiashan.

Dit park is een joint venture dat afgelopen juli werd opgericht en de titel Jiashan Greenport Sino-Dutch AgriTech Co. Ltd. heeft gekregen. Gisteren vond het seminar ‘Realising an agri park in Jiashan, China. The opportunity to participate!’ plaats als onderdeel van de China Business Week.

Vertegenwoordigers van BASF Vegetable Seeds/Nunhems BV, Lans, Koppert Cress BV, Lentiz Onderwijsgroep en Wageningen University tekende de intentie om deel te gaan nemen aan het agripark in Jiashan. (Fotograaf: Rolf van Koppen)

De ondertekening geschiedde onder toeziend oog van vertegenwoordigers van de Provincie Zhejiang en het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit.

Het agripark wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse expertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot. Dutch Greenhouse Delta is de Nederlandse aandeelhouder in de joint venture en vertegenwoordigt hiermee haar ruim 20 partners. In de te bouwen kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kunnen vers voedsel, bloemen en planten geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce bedrijven als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden.

bron: Dutch Greenhouse Delta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.