Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ gaan op tour

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ gaan de komende week op tour. Zo zijn de tuinen op zaterdag 14 september tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag te bewonderen. Op woensdag 18 september tijdens de grootste Jaarmarkt van Nederland in Alphen aan den Rijn en tijdens de Boskoopse braderie op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is een mobiele expositie van tuinen, tuinmateriaal, planten en tuinarchitectuur. Doel is mensen kennis te laten maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving.

Prinsjesfestival
Het Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden, in de week voor en op Prinsjesdag. De mobiele tuinexpositie maakt onderdeel uit van het programma van provincie Zuid-Holland, die dit jaar strategisch partner van het Prinsjesfestival is. Op zaterdag 14 september staat op het Plein een kas, met producten en innovaties uit het West- en Oostland, die open is voor het publiek. De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ zijn hier te bezichtigen.

Jaarmarkt en braderie
De Jaarmarkt Alphen a/d Rijn is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement waar bezoekers uit het gehele land op afkomen. Het is nu de grootste jaarmarkt van Nederland en vindt plaats op woensdag 18 september. De Mobiele Tuinen staan opgesteld op het Thorbeckeplein waar gedurende de dag muziekoptredens zijn. De tour wordt afgesloten met de Boskoopse braderie op vrijdag 20 en zaterdag 21 september waar de mobiele tuinexpositie op het Kerkplein aan de Gouwe bij het tunneltje wordt neergezet. 

Inspireren en informeren
Bij de Mobiele Tuinen is een informatiepunt waar geïnteresseerden informatie en inspiratie kunnen opdoen voor de inrichting van de tuin. Ook wordt er informatie gegeven over de waarde van groen voor de leefomgeving en waar de, lokaal geteelde, producten verkrijgbaar zijn. Het project Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn. De thuisbasis van de Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is de Proeftuin van Holland in Boskoop.

bron: bizzcommunications


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven