Piet Zwinkels, SolarNRG, promoot zonnepanelen:

“Wacht niet te lang met investeren want subsidieregeling SDE+ steeds soberder”

Tholen – Wie heeft er al een visitekaartje van Piet Zwinkels bemachtigd? Een nieuw visitekaartje welteverstaan hè, want Piet, de voormalig radijsteler, heeft een nieuwe carrièrestap gezet. Sinds afgelopen voorjaar is Piet actief in de zonnepanelen. Voor SolarNRG is hij Accountmanager Tuinbouw. Maar waarom? “Simpel”, aldus Piet, “de najaarsronde voor SDE+-subsidie komt eraan en nu die regeling alsmaar soberder wordt, is dit de kans om nog een mooi financieel steuntje in de rug te scoren om in zonnepanelen te investeren.”

Maar hoe zit het ook alweer met die SDE+-subsidie? Iedereen kent de afkorting van Stimulering Duurzame Energieproductie wel, maar weet ook iedereen precies wat het inhoudt? “Nee”, is de ervaring van Piet. En hij kan het weten, want hij was zelf immers teler en kreeg daarmee vaak genoeg de term ‘SDE+’ om de oren zonder alle ins en outs te kennen.

5 miljard in najaarsronde
Met de SDE+-subsidie stelt de overheid subsidie beschikbaar om de investering in duurzaamheid een stukje interessanter te maken. In de najaarsronde die op 29 oktober om 9.00 opengaat en die in drie fases duurt tot 14 november 17.00 is er 5 miljard euro te vergeven. “Dat is alweer minder dan vorig jaar, toen nog 6 miljard in de najaarsronde beschikbaar was.”

De meeste aanvragen voor subsidie werden de laatste rondes gedaan voor Zon-PV, waarbij het gaat om het investeren in zonnepanelen. “Alle telers hebben wel een schuur waar ruimte is om zonnepanelen te plaatsen. De energie, die zij daarmee opwekken, kunnen ze vervolgens goed gebruiken. Voor AGF-bedrijven met koelcellen in eigen gebruik geldt hetzelfde, maar ook bedrijven met een kantoor kunnen daar zonnepanelen op kwijt. Steeds meer bedrijven doen dat ook al, maar met een stukje subsidie erbij wordt het toch net wat aantrekkelijker.”

Geen ‘gedoe’
Maar het doen van zo’n aanvraag, is dat niet heel veel ‘gedoe’? Nee, zo zijn Piet en Sander Noordermeer, Sales en Marketing Director bij SolarNRG, stellig. Sander: “Wij leveren niet alleen de installatie en de panelen, maar helpen ook bij het doen van de subsidieaanvraag en het bijbehorende papierwerk. Voor onze specialisten een half uurtje werk.”

3 oktober informatieavond
Op 3 oktober zal er ’s avonds in Poeldijk in het magazijn ook een informatieavond gehouden worden om nog net wat dieper op de materie in te gaan. Ondernemers worden uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Diverse specialisten zullen hun kennis en ervaringen met SDE+ en zonnepanelen delen, terwijl er uiteraard ook door de bezoekers zelf ervaringen gedeeld kunnen worden onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie:
SolarNRG
www.solarnrg.nl

Piet Zwinkels
piet@solarnrg.nl 

Sander Noordermeer
sander@solarnrg.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.