Russische giga-tomaten- & komkommerteler stapt ook in tulpen

Een groententeler heeft zijn assortiment uitgebreid met tulpen. Dit lijkt misschien een bijzondere combinatie, maar voor GH Botanica is dit een logische stap. Het kassencomplex “BOTANICA” is van plan om tulpen te gaan telen in de nieuwe faciliteit, die in 2020 geopend zal worden.


3D-afbeelding van de faciliteit gemaakt door Bosman Van Zaal. Het complete project (kas en technische installaties) wordt opgeleverd door Van der Hoeven Horticultural Projects. 

Het bedrijf uit de Russische regio Volgograd teelt komkommers op 36 hectare. Op dit moment is Botanica een moderne tomatenkas aan het bouwen op 54 hectare.

Om het tomatenproject te realiseren, moeten de teeltfaciliteiten ook gemoderniseerd worden. Op dit moment teelt het bedrijf jonge komkommerplanten op 2 hectare, maar er zal ook 4 hectare grote kas bijgebouwd worden voor de productie van tomatenplanten. Deze kas zal in 2020 geopend worden. De jonge tomatenplanten hoeven slechts een keer per seizoen gekweekt te worden, waardoor daarna 4 hectare aan kassen leeg blijft staan. En zo kwam men op het idee om hierin tulpen te gaan broeien.

Hightech tulpenteelt
Aangezien een rondje tulpen slechts twee maanden duurt, zijn de bloemen een logische keuze. De tulpen worden geteeld voor de Russische markt en vooral voor Women's Day (8 maart).

De nieuwe teeltfaciliteit heeft is 6,8 m hoog, belicht met 10.000 Lux, heeft een verwarmde betonnen vloer en een verwarmingssysteem dat de kas van bovenaf verwarmd.

De leverancier van alle technische apparatuur is het Nederlandse bedrijf Van der Hoeven. Het gietwater wordt eerst gefiltreerd door middel van een omgekeerd osmosesysteem. De tulpen worden geteeld in plastic trays gevuld met substraat.

Samenwerking
Voor het tulpenproject zoekt Botanica een Nederlandse partner met brede ervaring in de tulpenteelt. "Het gebruik van moderne technologieën en succesvolle ervaringen zullen resulteren in een zeer efficiënte teelt", vertelt Angelica Zarutskaya, directie assistente bij het bedrijf. "Partijen die ons hierbij denken te kunnen helpen nodigen we uit ons te contacten."

Voor meer informatie:
Botanica
Angelica Zarutskaya
+79616856297
angelica.zarutskaya@yandex.ru
botanika-only.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.