FlowersExpo Rusland van start

Tholen - Voor de negende keer gaat vandaag in Moskou de grootste sierteeltbeurs van het land van start. En weer is hij groter dan vorig jaar. De beursvloer meet 15% extra meters en er zijn 450 bedrijven afkomstig uit 30 verschillende landen vertegenwoordigd, die samen alleen al met 5.000 man sterk zijn.

Foto's van vorig jaar - op de foto Aardse Orchids, Arcadia & Moerman Lilium, Florein Gerbera en Könst Alstroemeria 

Niet tegenstaand de wispelturigheid van de Russische markt is het land nog altijd een van  's werelds grootste consumenten van snijbloemen. Qua import moet het alleen Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk voor laten gaan.

Daarom zijn dan ook, behalve een traditioneel sterk deelnemersveld uit Nederland, Colombianen en Ecuadoranen in steeds grotere getale vertegenwoordigd. De wereld wordt kleiner en behalve van zuid naar noord blijkt men ook steeds vaker van west naar oost te kunnen vliegen.

Daarnaast maakt de organisatie in het bijzonder ook melding van een groeiende aanwezigheid van deelnemers uit België, Israël, Italië, Kenia, Polen, Frankrijk en Japan, en maken tot slot Spanje, Sri Lanka en Ethiopië er hun entree.

Eigen productie in de schijnwerpers
In de eerste plaats is het echter een Russische beurs. Behalve internationaal bezoek uit 40 verschillende landen moet niet onderschat worden wat er aan binnenlandse reizen ondernomen worden. Publiek komt uit alle regio's en 'uit ten minste 300 verschillende steden', zo meldt de organisatie.

Daarnaast is ook het aantal Russische standhouders met 20% toegenomen t.o.v. vorig jaar. Dit zijn primair producenten, die uit niet minder dan 35 verschillende regio's komen. Daarnaast zijn allerhande Russische zaadbedrijven en toeleveranciers uit alle denkbare hoeken aanwezig.

Bloemisten
Naast de reguliere set-up vinden er doorlopend seminars plaats, worden er prijzen uitgereikt voor alles waar je mogelijkerwijs prijzen voor kunt uitreiken en wordt er - en dat is min of meer uniek aan de Oost-Europese bloemenbeurzen - waanzinnig druk gebloemschikt. Lijkt in onze contreien de bloemist maar matig geïnteresseerd in een beurs als de Trade Fair in Aalsmeer, in Rusland doen ze en masse de tent dicht om op de beurs 300.000 foto's te komen maken.

Onze redacteuren zijn weer aanwezig voor verslag - houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer!

Voor meer informatie:
FlowersExpo
www.flowers-expo.ru


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.