"We dachten dat het alleen maar over tomaten zou gaan"

Bedrijven maken hbo-studenten enthousiast voor de glastuinbouwsector

Ruim 120 hbo-studenten Technische Informatica kwamen woensdag 4 september bijeen in World Horti Center om kennis te maken met de kansen die er in de glastuinbouwsector liggen.

Na een korte introductie van de sector beten de eerste- en tweedejaars studenten zich vast in vraagstukken uit de praktijk van vijf verschillende glastuinbouwbedrijven. Ieder groepje studenten kreeg een technisch issue voorgeschoteld, waarna ze binnen twee uur een out-of-the-box oplossing presenteerden aan het bedrijf.  


Jilles Goedknegt, commercieel directeur bij Stolze, vertelt de studenten over het vraagstuk uit zijn bedrijf.

Er was een grote variëteit aan cases die de bedrijven voorlegden. Zo werd er gebrainstormd over Internet of Things, werd er gezocht naar een oplossing voor wortels van stekken die in elkaar blijven steken en werd er bekeken of verkoopprijzen berekend kunnen worden aan de hand van analytisch onderzoek.  

Bedrijven uit alle hoeken van de sector reageerden enthousiast op de Bedrijvendag van Hogeschool Rotterdam in World Horti Center. Logiqcs, Codema, Stolze, Juva en Corn.Bak waren aanwezig tijdens het evenement. Rob van den Ende, softwareontwikkelaar bij Logiqs: “Deze bijeenkomst is voor ons een unieke kans om ons bedrijf op de kaart te zetten bij potentiële toekomstige collega’s.”

Niet alleen kwamen de glastuinbouwbedrijven in contact met talent van de toekomst, ook kregen zij dankzij de frisse blik van de studenten nieuwe creatieve oplossingen voor vraagstukken in hun bedrijf. 

Een groepje tweedejaarsstudenten vertelt nooit geweten te hebben dat Technische Informatica zo aansluit bij de glastuinbouwsector: “We dachten dat het alleen maar over tomaten zou gaan, er gaat een hele wereld voor ons open!” 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.