Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ADN in actie tegen afbouw zelfstandigenaftrek

Tholen - Prinsjesdag komt met rasse schreden naderbij. Eén van de maatregelen die het kabinet daar hoogst waarschijnlijk aankondigt, is de versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek.Verontrustend nieuws volgens AGF Detailhandel Nederland. "Deze nieuwe plannen komen uit de lucht vallen en zijn niet te rijmen met de eerdere gesprekken die zijn gevoerd met de coalitiepartijen", klinkt het. Ze trekken samen met MKB Nederland en de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) op om tegen de voorgenomen maatregel te lobbyen. 

Op dit moment geldt er nog een vrijgesteld bedrag van € 7.280,-. De geruchten gaan dat dit wordt verlaagd naar €5.000,- in 2020. Hierover uitte MKB-voorzitter Jacco Vonhof al zijn ongenoegen in het Algemeen Dagblad (AD). Hij noemde het kabinet "onbetrouwbaar" en de maatregelen "symboolpolitiek ten koste van het MKB". Met de beperking van de zelfstandigenaftrek wil het kabinet volgens Vonhof schijnzelfstandigheid bestrijden, maar juist de winkelier met een eenmanszaak of VOF wordt erdoor geraakt. "Neem bijvoorbeeld een groenteboer of bloemist die 60 uur per week werkt, niet omdat hij daar zoveel mee verdient – als je de uren omrekent kom je vaak onder het minimumloon uit – maar omdat hij dit graag doet. Dat zijn ondernemers die een betrouwbare overheid nodig hebben en het kabinet trekt zo even het kleedje onder hen vandaan. En waarom? Om een politiek probleem op te lossen. Ik begrijp dat men schijnzelfstandigheid wil aanpakken, maar zit dan niet ondernemers in de portemonnee. Dit is symboolpolitiek”, stelt Vonhof in het AD.

Klik hier voor het hele artikel uit het AD.