Smart Packaging Solutions

Waar de bloemendoos aan moet voldoen

Voor veel verpakkingen van landbouwproducten, zoals groenten en fruit, is de stevigheid het meest belangrijke aspect, aangezien de verpakkingen hoog worden opgestapeld en de onderste dozen het gewicht moeten dragen van de bovenste dozen. Sierteeltproducten, daarentegen, stellen andere eisen aan hun verpakkingen, en in dit artikel legt Smart Packaging Solutions uit welke dat zijn en waarom massief kartonnen verpakkingen aan deze eisen voldoen.

Potplanten en snijbloemen worden getransporteerd op Deense karren, waardoor de stevigheid van verpakkingen minder belangrijk is. In deze sector draait het vooral om merkherkenbaarheid. De verpakking speelt hierin een grote rol. Op de bloemenveiling wordt de transportverpakking haast een consumentenverpakking. De producten worden door kopers op waarde geschat aan de hand van de verpakkingen, waardoor deze voldoende de aandacht moet trekken.

Opvallende bedrukkingen
Omdat massief karton zich beter laat bedrukken dan bijvoorbeeld golfkarton, zijn massief kartonnen verpakkingen bij uitstek geschikt voor het verhogen van de merkherkenbaarheid. Bedrukken van golfkarton kan zorgen voor het zogeheten ‘wasbordeffect’: golven in het drukwerk. Massief karton is veel vlakker, waardoor de offsetbedrukking van hogere kwaliteit is. Smart Packaging Solutions is van huis uit gespecialiseerd in de bedrukking van massief karton. Het aantal verschillende bedrukkingen voor telers is immens. Omdat wij onze eigen drukplaten maken, kunnen we heel flexibel aansluiten op wat de teler wil. Als het moet, kunnen we hier binnen tien minuten een proefbedrukking van laten zien.

Vochtresistente bloemenverpakking
Een ander voor de sierteelt belangrijk voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld golfkarton, is dat massief karton vochtresistenter is. Bloemen en planten worden vaak getransporteerd in zogeheten bloemenflesjes of steekbuizen: plastic buisjes die een enkele bloem van water voorzien gedurende het transport. Deze buisjes maken het belangrijk dat verpakkingen van deze bloemen voldoende vochtresistent zijn. Massief karton heeft een zeer hoge dichtheid en is daarom minder gevoelig voor vocht. Zeker als het materiaal aan beide zijden voorzien wordt van een vochtwerende polyetheen (PE) coating. Mocht er water uit de buisjes lekken, dan hebben deze verpakkingen daar niet onder te lijden.

Logistiek sierteeltverpakkingen
Ook op logistiek gebied leveren onze massief kartonnen verpakking voordelen op, waar met name telers van bloemen en planten bij gebaat zijn. Zij hebben vaak beperkte ruimte ter beschikking om hun bloemen in te verzamelen en te verpakken. Daarom zijn de meesten niet in staat om volle vrachtwagens verpakkingen af te nemen. Omdat wij ook kleinere hoeveelheden verpakkingen op afroep leveren, kunnen we kleine telers veel exacter voorzien in hun verpakkingsbehoeften. Feitelijk leveren wij just in time. Daar zijn wij een duidelijke kartrekker in.


Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
www.smart-packaging-solutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.