Gakon over deelname HortEx Vietnam 2020

"Vietnam biedt enorme potentie "

Vietnam met een bevolking van bijna 97 miljoen mensen en een gemiddelde bbp-groei van 7,5% per jaar is de snelst groeiende economie in de ASEAN-regio (Vereniging van Zuidoost-Aziatische Landen). Tuinbouw en sierteelt zijn een van de meest veelbelovende sectoren van de Vietnamese economie en zullen de komende jaren een zeer grote potentiële markt blijven aangezien de tuinbouw en sierteeltsector zich naar verwachting zullen ontwikkelen tot een volwassen en technische industrie.

De interesse vanuit de sector wereldwijd was al zichtbaar op HortEx Vietnam 2019. De tweede editie van de beurs, die afgelopen maart in Ho Chi Minh City werd gehouden, ontving bijna 200 deelnemers uit 28 landen wereldwijd en verwelkomde 6.495 vakbezoekers uit Vietnam en 31 andere landen.

Een van de deelnemers aan de beurs was Gakon Horticultural Projects. Na een succesvolle eerste deelname aan HortEx Vietnam 2019 bevestigen ze wederom hun deelname aan HortEx Vietnam 2020.

De heer Olaf Mos, Sales Director bij Gakon: "Vietnam, met zijn ambitie om hét teeltgebied van Zuidoost-Azië te worden, is een relatief nieuwe markt voor Gakon, maar het is nu al duidelijk dat het land zeer veel potentie biedt."


Olaf Mos van Gakon met tolk Hong Thi Ho tijdens de Hortex 2019.

Groeiende sector
En de potentie is terug te zien in de cijfers. De export van groenten en fruit is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Vietnam met een gemiddeld percentage van 26,5 procent per jaar: van $ 439 miljoen in 2009 tot bijna $ 4 miljard in 2018. Bovendien heeft Vietnam volgens experts de potentie om een ​​van 's werelds grootste bloemenexporteurs te worden.

De sector zal naar verwachting verdere groei laten zien als gevolg van sterke export en een toenemende binnenlandse vraag. Vrijhandelsovereenkomsten tussen Vietnam en partners, zowel binnen als buiten de regio, geven de sector een extra impuls.

Een goed voorbeeld hiervan is het onlangs ondertekende vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Vietnam, het meest ambitieuze vrijhandelsverdrag dat ooit met een ontwikkelingsland in Azië is gesloten, zoals beschreven door de EU.

Gakon
Met bijna 70 jaar ervaring is Gakon een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld voor het adviseren, produceren, leveren, bouwen en onderhouden van turn-key tuinbouwprojecten. Gakons eigen staal- en aluminiumproductiefaciliteit onderscheidt ze en dit betekent dat ze klaar zijn om van elk project een succesvol project te maken.

Gakon heeft veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van alle aspecten van turn-key tuinbouwprojecten en kan zijn klanten ondersteunen en de stress wegnemen door turn-key oplossingen te bieden. Gakon gelooft dat hun klanten moeten doen waar ze het best in zijn; focussen op groei.

Gakon biedt onder andere: financiering, vergunningen, ontwerp, consultancy, watertechnologie, elektrotechniek, klimaatoplossingen, assimilatiebelichting, betonwerken, kassenbouw en teeltondersteuning.

Hortex 2020
De volgende editie van HortEx Vietnam is gepland op 26-28 februari 2020 en zal opnieuw plaatsvinden in het Saigon Exhibition & Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh City.

Voor meer informatie
Nova Exhibitions BV
E-mail: info@nova-exhibitions.com
Tel.: + 31 85 401 73 97
www.hortex-vietnam 

Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.