VS: Jongeplantentelers blij met Philips LED toplighting

In onderstaande vertellen drie Noord-Amerikaanse telers over de teeltresultaten behaald met Philips LED toplighting. Na succesvol proefdraaien in 2016 hebben Kalamazoo Specialty Plants, Lucas Greenhouses en Jolly Farmer het aantal Philips LED-armaturen dit seizoen flink uitgebreid. Alle drie de telers nemen vergelijkbare verbeteringen waar: gewassen van betere kwaliteit, besparing op arbeid en een hogere klanttevredenheid.

Alle drie bedrijven zijn gevestigd op locaties waar de hoeveelheid licht beperkt is in de wintermaanden. Philips LED toplighting helpt hen dan ook onder andere om het jaarrond stabiele lichtomstandigheden te creëren. Hieronder vertalen de drie telers over de resultaten die ze tot nu toe hebben bereikt met de Philips LED toplighting.

Kalamazoo Specialty Plants 

Met hun 65000 m2 aan kassen in Kalamazoo, Michigan teelt Kalamazoo Specialty Plants ruim een miljoen kruiden en honderdduizenden meerjarige planten per jaar. De eigenaar van het bedrijf, Rick Ouding, zegt dat Philips LED toplighting niet alleen de kwaliteit van hun planten heeft verbeterd, maar ook hun kosten heeft verminderd. "LED-lampen helpen ons om onze planten een betere start te geven," zegt hij. "We zien een snellere ontwikkeling van de wortels, de planten zijn compacter, hebben meer gebladerte en dikkere stammen."

Case study Kalamazoo Specialty

Jolly Farmer

Jolly Farmer, een bedrijf dat in Northhampton, Canada gevestigd is, teelt 3000 verschillende plantvariëteiten en in totaal meer dan één miljoen planten per jaar. Met de Philips LED-groeilampen, heeft het bedrijf een reductie van 52% in het energieverbruik gerealiseerd. Jolly Farmer is het meest tevreden over de effecten die de Philips LED-lampen op de plantkwaliteit en klanttevredenheid hebben. James Darrow, de algemeen directeur van Jolly Farmer, vertelt over zijn ervaringen met de LED-verlichting. "We hebben een betere hoogteregeling en een compactere ontwikkeling van de planten. De lampen helpen ons ook om onze verzenddatums beter te voorspellen. Klanten vertrouwen al jaren op ons om producten van uitstekende kwaliteit aan hen te leveren, en we zijn altijd op zoek naar nog betere manieren om dit te doen." 

Case study Jolly Farmer

Lucas Greenhouse

George Lucas, mede-eigenaar van het bijna 158.000 m2 grote bedrijf  Lucas Greenhouse in Monroeville, New Jersey, zei dat klanten zeer enthousiast zijn over de planten uit zijn kassen. "Ieder jaar zeggen klanten hetzelfde over onze wortelstekken: "Ze zien er geweldig uit". Dit jaar (na met de Philips LED-lampen te hebben geteeld) schrijven mensen me dat onze planten nu nóg beter zijn dan voorheen." Tom Gunther, hoofdteler bij de afdeling Propagation: "We hebben de benodigde groeiregulatie verminderd. Dat is goed voor ons en voor onze klanten." Door hun HPS te vervangen met Philips LED-lampen, is het Lucas Greenhouse ook gelukt om de hoeveelheid verlichte ruimten met 50% te vergroten met hetzelfde elektriciteitsverbruik. “We zijn trots dat we deze telers kunnen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun planten, terwijl de kosten lager worden," zegt Ron DeKok, Business Development Director bij het Noord-Amerikaanse tuinbouw LED-team van Signify. “Ze hebben een geweldige investering in hun toekomst gedaan en we zijn enorm blij dat ze nu allemaal al zulke goede resultaten hebben bereikt." 

Case study Lucas Greenhouses

 
Voor meer informatie:
Signify

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.