Thoruplund blikt terug op campanula seizoen

Denemarken: "Het kostte meer moeite om ze op de markt te krijgen"

Het Campanula-seizoen duurt nog een paar weken. De Deense veredelaar en teler Thoruplund kijkt terug op een lastig seizoen. De nieuwe variëteit van Midnight Campanula had echter een vliegende start.

Jacob Andersen, Bodil Clara Johansen en Jorgen Andersen van Gartneriet Thorupland presenteerden de Midnight Ocean op IPM Essen 2019.

Lagere prijzen
"De kwaliteit van de planten is dit jaar erg goed geweest", zegt Bodil Clara Johansen van Thoruplund. "Maar het kostte ons meer moeite om ze op de markt te krijgen. We hebben evenveel verkocht als vorig jaar, maar de prijzen waren een paar procent lager dan vorig jaar, omdat er meer planten op de markt waren.” 90 procent van wat Thoruplund teelt wordt geëxporteerd met Duitsland, hun belangrijkste exportmarkt.


Campanula is zowel als binnen- als buitenplant beschikbaar

Opschaling van de productie
Totdat de Campanula in januari in de kas terugkeert, zullen ze plaats maken voor de Schlumbergera of de kerstcactus. “In januari zullen we de teelt van de Midnight Campanula opschalen. Er is dit seizoen grote belangstelling voor geweest."

Winterhard
De Campanula Ocean-serie - White Ocean, Blue Ocean en Deep Blue Ocean - wordt door het bedrijf zelf veredeld. Ze hebben productielocaties in Vietnam en Turkije, waar stekken en jonge planten worden geteeld. “We willen planten die niet veel water gebruiken, zodat ze gemakkelijk hete zomers kunnen overleven. Ze zijn ook winterhard en zijn te herkennen aan hun compactheid, goede knoppen en lange houdbaarheid.”

Voor meer informatie: 

Gartneriet Thoruplund A/S
Bodil Clara Johansen
Email: bcj@thoruplund.dk
www.thoruplund.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.