Canadese fabrikant maakt potten met plastic uit zee

De Canadese pottenmaker & -groothandel CTi heeft in samenwerking met Plastic Bank het zogenaamde Flow-material ontwikkeld. Dit materiaal bestaat uit plastic dat, letterlijk, uit zee en rivieren is gehengeld.


Stacey Rumpf en Claire Ting presenteren de plantenbakken gemaakt van Flow, afgelopen juli op Cultivate'19 in Columbus, Ohio, VS. 

Hengelen
Plastic Bank heeft op enkele van de armste plaatsten in de wereld winkels geopend waar mensen plastic kunnen ruilen tegen goederen. En waar vindt je dat plastic? O.a. in zee rond de armste landen / eilandgroepen in de wereld als Haïti, de Filipijnen en Indonesië of in bijzonder vervuilde rivieren als de Yang Tse in China. Dat plastic kan vervolgens verwerkt worden tot de bekende pellets, waarna ze weer tot potten geperst kunnen worden. 

Dat vertelt Claire Ting, product designer bij CTi. Op de Cultivate, vorige maand in Columbus, Ohio, presenteerde het bedrijf het nieuwe concept.

Flow Pot
De potten worden op de markt gezet onder de naam Flow Pot. Alle potten worden voorzien van een label, waarop het verhaal van herkomst en productie is te lezen.


Op de Cultivate'19 werd het concept beloond met de Retailers Choice Awards.

Er zijn primair drie voordelen aan Flow, vertelt Claire. "In de eerste plaats is het goed voor het milieu, doordat plastic uit zee gehaald wordt of wordt opgevist voordat het er überhaupt terecht komt. In de tweede plaats nemen wij, en daarmee onze klanten, maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door in zee te gaan met een partij als Plastic Bank vragen we aandacht voor de noden van de allerarmsten. En in de derde plaatst surft de klant met een keuze voor Flow mee op een soort feel good sentiment van de consument, die met aanschaf van een plant een bijdrage levert aan het schoonmaken en -houden van de oceaan."

Voor meer informatie:
CTi Plastic
Claire Ting
+1 (416) 767 9574 
E: claire@centrade.ca 
www.ctiplastic.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven