Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grootste bloemsculptuurfestival van Europa" in Litouws landhuis

In het grootste gerestaureerde historische landgoed van Litouwen, het 19e-eeuwse Pakruojis Manor, worden tal van evenementen georganiseerd waarbij gasten deelgenoot worden gemaakt van de rijke geschiedenis van het land. Deze zomer nodigt het landhuis geïnteresseerden bovendien uit voor het allereerste Flower Sculpture Festival in het land. Het festival heet Midsummer Night’s Dream en loopt van eind juni tot begin oktober.

Het terrein van het landhuis ziet er sprookjesachtig uit omdat het bedekt is met bloementapijten, verschillende bloemstukken en -sculpturen gemaakt van een miljoen bloeiende planten. De bloemsculpturen zijn tot 9 meter hoog en variëren in grootte van enkele vierkante meters tot enkele duizenden. Ze zijn gemaakt van meer dan 200 soorten zomerbloemen, waaronder enkele die alleen in de regio voorkomen.

Het evenement omvat boeiende activiteiten en wil het grootste bloemensculptuurfestival in Europa zijn.

“Ons doel was om de meest getalenteerde Litouwse kunstenaars de kans te bieden sculpturen te maken van onconventionele combinaties van materialen. Bloemen maken de kunstwerken levendiger omdat de manier waarop planten groeien en eruitzien afhangt van het licht, weer en tijdstip van de dag. Daarom zien de sculpturen er nooit hetzelfde uit”, zegt Giedrius Klimkevičius, de eigenaar van Pakruojis Manor.

Gecombineerd met moderne bloeiende installaties brengen de sculpturen personages uit verschillende legenden tot leven, waardoor een mysterieus geheel ontstaat. Het thema van het bloemenfestival werd geïnspireerd door de romantische komedie Midsummer Night's Dream van William Shakespeare en de focus op de bruiloft past goed bij het romantische decor dat het 19e-eeuwse landhuis biedt.

In het weekend zijn de gasten van het Flower Festival welkom om samen met de artiesten van het Litouwse Nationale Dramatheater deel te nemen aan live interpretaties van scènes uit het toneelstuk van Shakespeare.

Alle kunstwerken werden ontworpen door beroemde Litouwse beeldhouwers, bloemisten en 21 andere nationaal gerenommeerde kunstenaars.

Het festival heeft echter nog meer te bieden dan de bloemsculpturen en theatervoorstellingen die overal op het landgoed plaatsvinden. Verschillende restaurants bieden authentieke regionale gerechten aan die eetbare bloemen bevatten, zoals rode bietensalade, de speciale aardappelpannenkoek Bumbulų en kip gekookt in bier. Bovendien brouwt de gerestaureerde distilleerderij van het landhuis bier en bitter gemaakt met lokale botanicals. Ten slotte kunnen gasten de levende geschiedenis verkennen door deel te nemen aan een excursie, een honingboerderij of een naaiatelier bezoeken, deelnemen aan een workshop voor het maken van parfums, en andere traditionele ambachten proberen die zijn afgestemd op het bruiloftsthema.

Voor meer informatie:
pakruojo-dvaras.lt

Publicatiedatum: