Waarom investeren Colombiaanse telers nog steeds in hortensia's?

Volgens de statistieken van Asocolflores is de verkoop van Colombiaanse hortensia's ten opzichte van de afgelopen 4 jaar gedaald. Toch investeren kwekers nog altijd in de bloem. Volgens Estefania Garcia, verkoopmanager bij de Colombiaans hortensiakweker Flowers Ryg (14 hectare productie) is dit omdat er nog veel te winnen is, vooral voor wat betreft de kwaliteit.

"Veel telers zetten al hun geld op het beter laten renderen van  gewassen en deze gezonder te maken, maar daarmee ben je er nog niet. Om hortensia's van hoge kwaliteit te telen is het noodzakelijk om niet alleen aan alle eisen van de ICA te voldoen, maar ook om alle medewerkers op te leiden die de bloemen verzorgen."

Klantenservice
Volgens Garcia is kwaliteit de eerste uitdaging, daarna komt de merkpositionering. "Om dit doel te bereiken, moet elke teler nadenken over waarin ze uniek zijn en hoe ze de stelen aanbieden: tegen welke prijs, maar ook hoever men gaat in logistieke service en het goed communiceren met de klant. Dit is in feite een van de moeilijkste uitdagingen."

Hoe vliegt Flowers Ryg het aan? Ze zijn een relatief jong bedrijf, maar lijken de kneepjes van het vak in korte tijd onder de knie te hebben. Gelukkig hebben ze hun volumes niet zien afnemen. Garcia legt uit dat een goede klantenservice essentieel is. "We hebben veel energie gestoken in onze klantenservice en dat heeft ons aanzienlijke groei gebracht in termen van aantallen: onze verkoop stijgt nog elke maand."

Toekomst
De belangrijkste exportmarkt van Flowers Ryg is de VS - bijna de helft van het volume gaan naar dit land - gevolgd door Rusland, Koeweit en Canada. Andere landen waaraan zij verkopen zijn Italië, Roemenië en China. Op korte termijn willen ze graag hun aanwezigheid in Azië en Europa uitbreiden en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Zo zullen ze de Proflora in Bogota bezoeken, die van 2 tot en met 4 oktober zal worden gehouden. Op de lange termijn willen ze graag een eigen bedrijf oprichten in de Verenigde Staten. "En natuurlijk zullen we blijven werken aan het verbeteren van de kwaliteit van onze bloemen," besluit Garcia.

Voor meer informatie

Flowers Ryg
Estefania Garcia
Phone: +573104286987
Email: sales@flowersryg.com  
www.flowersryg.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven