Zowel kas- als vollegrondteelt getroffen

Supercell veroorzaakt grote schade in Rijn-Maingebied Duitsland

In het Rijn-Maingebied waren wegen onbegaanbaar, gevels van huizen ingestort, daken afgewaaid en bomen ontworteld als gevolg van een felle hagelstorm die het gebied op zondag 18 augustus trof. Met name de tuinbouwsector ten zuiden van Frankfurt werd zwaar getroffen. Gartenbau-Versicherung kreeg bijna 20 schadeclaims binnen. De verzekeringsmaatschappij verwacht tussen de €500.000 en €750.000 aan schadevergoedingen uit te moeten keren. Zowel de kas- als vollegrondsteelt hebben schade ondervonden van het noodweer, meldt de verzekeraar.

Tot wel 1.000 ruiten van kassen sneuvelden en de hagelstenen verwoestten het F-Clean folie, dat eigenlijk tegen hagel bestand zou moeten zijn. Op het land werden potplanten omver geblazen en werden chrysanten, heideplanten en andere vaste planten volledig platgewalst door de hagel. Deze producten kunnen dan ook als verloren worden beschouwd. 

Aangezien de storm zeer lokaal schade aanrichtte, dachten sommigen dat het misschien om een tornado ging. De Deutscher Wetterdienst laat echter weten dat het om een zogenaamde 'supercell' ging, het zwaarste type onweersbui. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.