Eerste bloemen verlaten de nieuwste locatie Gerbera United

De afgelopen weken is naar dit moment toegewerkt: de nieuwe locatie van Gerbera United, aan de Nieuwkoopseweg in Nootdorp, is gereed voor productie. Vanaf vandaag verlaten de eerste gerbera’s het bedrijf, op weg naar de bloemenveiling of direct naar klanten.

Op 3 juni j.l. vond de sleuteloverdracht plaats en sindsdien is Gerbera United officieel eigenaar van deze derde locatie. Met deze uitbreiding en de twee bestaande kwekerijen in de gemeente Zuidplas heeft het gerberabedrijf momenteel een teeltoppervlak van 10,5 hectare.

Nieuwste technieken 
Om het assortiment nog completer te maken, besloten eigenaren Dick Kooij en W.P. van den Berg uit te breiden met een derde locatie. De locatie beschikt over de nieuwste tuinbouwtechnieken, speciaal ontwikkeld voor de gerberateelt. Het bedrijf wordt voorzien van de nieuwste technieken en een hypermodern logistiek systeem, waarmee de gerbera’s vakkundig en efficiënt verwerkt kunnen worden. Per half november zal dit systeem in gebruik worden genomen.

Uitbreiding assortiment
Op de locatie in Nootdorp worden uitsluitend gerbera’s uit de Perfection lijn gekweekt. Het gaat dan om klassiekers als Rich, Alexen Don Leo, maar ook noviteiten die nog niet verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt. Het assortiment wordt hier namelijk uitgebreid met 39 nieuwe rassen. 

Gerbera United biedt haar klanten dit seizoen maar liefst 57 nieuwe variëteiten. Op de locatie in Moerkapelle wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw geelgekleurd Piccolini ras en nieuwe germini rassen. In Zevenhuizen maakt Gerbera United plaats voor nieuwe, exclusieve gerberarassen uit haar Ambition lijn, zoals Bolvormige/gevuld, Spider en Pastini. Het totale assortiment is te zien in het gloednieuwe magazine van Gerbera United.

bron: PullPosition


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.