"Nuttige insecten sneller, verser én met groene dop bij de teler"

Medio september lanceert Biobest fase 1 van de nieuwe, gestandaardiseerde en verbeterde verpakkingen voor nuttige insecten. Nuttige insecten komen straks allemaal vanonder een uniforme groene dop.

De nieuwe gestandaardiseerde flessen zullen beschikbaar zijn in vier formaten – 100 ml, 250 ml, 500 ml en 1 l – en stellen het bedrijf in staat om bepaalde productieprocessen te automatiseren. De verpakking van 30 ml wijzigt niet. "Dankzij deze standaardisatie zullen we sneller kunnen reageren en het productieproces kunnen versnellen. Hierdoor krijgen we onze producten sneller tot bij de telers, wat de kwaliteit en versheid alleen maar ten goede komt. Alle producten van het merk Biobest krijgen een uniforme groene dop."

Verbeterde functionaliteit van de deksels
Om de functionaliteit te verbeteren, introduceert Biobest drie nieuwe deksels: een standaard gaas, een fijn gaas met doorboringen voor mijten en een doseerdop voor Phytoseiulus-System producten.

Verbeterde labels
Ook op de labels enkele verbeteringen: elke productcategorie – bv. mijten, sluipwespen, galmuggen – is gemakkelijk te herkennen door middel van een lijntekening en een afbeelding van het nuttig organisme in kwestie. De oude kleur van het deksel (verpakking in de oude stijl) zal op de nieuwe labels met gekleurde stippen worden weergegeven en is langs alle kanten zichtbaar.

QR-codes
Dankzij de nieuwe QR-codes kan de gebruiker meer te weten komen over product, land- en taalspecifieke informatie. Daarnaast ook informatie over het gebruik, de dosering en tegen welke plaag het product doeltreffend is. De code bevat ook een handige link naar de productpagina's op de website van de Biobest Group en naar de desbetreffende technische fiches.

Hulp bij deze veranderingen
Om de overstap te vergemakkelijken voor de eindgebruikers, zal er een tutorialvideo en poster beschikbaar zijn. 'Bij de eerste zending van producten in de nieuwe verpakkingen, zullen we nuttige informatie toevoegen die duidelijk uitlegt om welke wijzigingen het gaat en hoe het nieuwe label gebruikt en gelezen moet worden."

De overige verpakkingen – zoals zakjes, kaarten, emmers en papieren zakken – worden in fase 2 van het project geactualiseerd.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.