Holland Dahlia Event

Jaarlijks 45 miljoen dahlia's de grens over

Dahlia veredelaars ontwikkelen in snel tempo nieuwe variëteiten in allerlei vormen, kleuren, lengtes en maten. Momenteel worden er jaarlijks zo'n 1.000 verschillende cultivars verhandeld. Van de nieuwe variëteiten die jaarlijks ontwikkeld worden, breken er slechts tientallen door. Deze worden in grote getallen geteeld en commercieel verhandeld. Binnen de veredeling van nieuwe cultivars wordt veel waarde gehecht aan de eigenschap van het verlengen van het vaasleven. Vooral de pompontypen blijven lang bloeien. Ook zijn er nieuwe snij-cultivars binnen de groepen kleinbloemig decoratief en de (semi)cactustypen, die een lang vaasleven hebben. Zo is bijvoorbeeld het vaasleven van de Dahlia 'Eternal Snow' wel 10 tot 14 dagen.


beeld: hollanddahliaevent.com

Afzetlanden
Exporteurs verkopen jaarlijks zo'n 45 miljoen dahlia's. De belangrijkste afzetlanden voor dahlia's zijn Amerika, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen en Rusland.

Cultivars en kleuren
De grootste en meest gevraagde Dahlia cultivar is 'Café au Lait'. Deze wordt vooral gebruikt als snijbloem in bruidsboeketten. De 'Café au Lait' heeft twee zusjes; 'Café au Lait Royal' en 'Café au Lait Rosé'.

De grote pompontypen winnen aan populariteit als snijbloem.
Decoratieve dahlia's hebben bloemen die tot wel 20-25 cm groot zijn.

De vraag naar dahlia's met grillige bloemvormen neemt toe.
De cultivars 'Peaches and Cream', 'Crème de Cognac' en 'Crème de Cassis' kenmerken zich door hun bijzondere kleurencombinaties.
Lage soorten dahlia's, zoals bijvoorbeeld Topmixen in zeven contrasterende kleuren en Gallery dahlia's doen het goed voor het planten in de tuin of in potten.

Vooral donkerbladige soorten dahlia's voor in de tuin zijn populair.
De meeste gevraagde kleuren dahlia's zijn roze, zalm en zacht oranje. Vooral de pastelkleuren doen het goed.

Bezoek
Dit jaar trok het Holland Dahlia Event weer duizenden bezoekers. Was u dit jaar niet in de gelegenheid om een bezoek te brengen, dan is er volgend jaar natuurlijk weer een kans. Dan worden de Holland Dahlia Dagen georganiseerd van 26 tot en met 28 augustus 2020.
 
Ga voor meer informatie over het Holland Dahlia Event naar www.hollanddahliaevent.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.