Jelle Koop, Benfried:

"Plantenpaspoort is een portie papierwerk dat we uit handen nemen"

Tholen - 14 december 2019 staat rood omcirkeld in diverse agenda’s. Het is de dag dat de vernieuwde Plantgezondheidsverordening van kracht gaat. Sinds dit bekend werd, gingen kwekers en toeleveranciers aan de slag met de voorbereidingen. Zo ook bij Benfried. “Aangezien het plantenpaspoort per 14 december te zien moet zijn op de kleinste verkoopeenheid, worden potten, trays, hoezen en steeketiketten onder handen genomen. We maken de ontwerpen op basis van de informatie van de klant en volgens de richtlijnen die de Europese Unie heeft gesteld”, vertelt Jelle Koop.

Van potten tot steeketiketten
De groothandel is er druk mee om allerhande verpakkingen van het plantenpaspoort te voorzien. De ontwerpen worden opgestuurd naar de desbetreffende producent, die de materialen vervolgens rechtstreeks bij de kweker aflevert. “De planten die momenteel opgekweekt worden voor verkoop na die 14e december zijn al voorzien van een potje met daarop het plantenpaspoort gedrukt”, vertelt Jelle. “Daarnaast kunnen we ervoor zorgen dat het plantenpaspoort op steek- en hangetiketten komt.”

Papierwerk
Waar de ene kweker ervoor kiest de pot te bedrukken, bestelt de andere kweker stickers voor op de trays & hoezen. Benfried regelt het allemaal met de fabrikant. “We merken dat de kwekers het fijn vinden dat wij hen daarin ontzorgen. Het is toch een portie extra papierwerk waarbij je de regelgeving goed in de gaten moet houden. Wij laten ons regelmatig informeren door Naktuinbouw en sturen hen onze ontwerpen altijd even toe zodat we zeker weten dat het aan de richtlijnen voldoet.”

Voor meer informatie: 
Benfried B.V.
info@benfried.com 
www.benfried.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.