grondstofketen gesloten door Modiform

Griffioen Wassenaar over op potten en trays van gerecycled plastic

Griffioen Wassenaar levert vanaf voorjaar 2020 vasteplanten in potten en trays van 100% gerecycled plastic. Hierdoor komen geen nieuwe plastics in de keten terecht. Door het ‘designed to recycle’-principe van Modiform zijn zowel de potten als de trays geschikt voor hergebruik. Stefan Verbunt (Adjunct directeur Griffioen wassenaar): “Ons doel is om de plastics minimaal vijf keer te gebruiken. Hierdoor zijn minder grondstoffen nodig én belanden de plastics niet in het milieu.”

Griffioen biedt via tuincentra een retour regeling voor de trays en potten, waarmee de kweker stopt met het verspreiden van ‘single use plastics’. De teruggekomen producten worden gerecycled door Modiform. De retourstroom wordt kostenneutraal georganiseerd. De investeringskosten van de nieuwe tray en pot dragen Griffioen Wassenaar en Modiform als een investering in een duurzame toekomst.

Potten van 100% gerecycled plastic en cool grey trays
De nieuwe, recyclebare trays zijn duidelijk herkenbaar aan de lichtgrijze kleur. Modiform maakt de trays van kunststof uit oude koelkasten. Als grondstof voor de kenmerkende vierkante P11 potten van Griffioen gebruikt Modiform consumentenafval. De drie gebruikte potkleuren zijn detecteerbaar en kunnen hierdoor gerecycled worden door de afvalverwerkers. Consumenten kunnen de potten bij het huishoudelijk afval weggooien.  


Voor meer informatie
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
T. +31 (0) 33 434 31 66
E. sales@modiform.nl
www.modiform.nl
 
 

Griffoen Wassenaar
www.griffioenwassenaar.n

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven