Zoete compacte Moerbei wint Florall-award

Najaarseditie Florall plaatst rijk herfstaanbod Belgische sierteelt in de spotlights

De Morus rotundiloba Mojo Berry (Matsunaga) heeft de gouden FLORALL-award in de categorie ‘variëteiten’ gewonnen. Het was een van de hoogtepunten op de vakbeurs, die gisteren plaatsvond in Waregem.

De vakjury zag een tendens in de nieuwigheden naar multifunctionele planten die het zowel goed doen op het terras, balkon als in volle grond. De compacte moerbei - die in handel wordt gebracht door Boomkwekerij Willy De Nolf - is daar een mooi voorbeeld van. De plant wordt slechts 1,5 m hoog, waardoor ze geschikt is voor elke tuin. Positief vond de jury ook dat de moerbei goed bestand is tegen droogte en hitte. Het feit dat de plant bloeit op eenjarig en meerjarig hout, maakt dat deze zonder zorgen kan gesnoeid worden.

Ook zilver was een bekroning voor het team van Willy De Nolf uit Waregem. De Weigela florida ‘Picobella Rosa’ (TVP PBR) kon de jury bekoren met zijn brede inzetbaarheid, in zowel pot als volle grond. Als ander sterk punt loofde de jury de hele lange bloeiperiode van mei tot oktober. De plant is ook erg in trek bij bijen.

Brons was weggelegd voor de Lagerstroemia x hybride ‘Miss Frances.’ Het is een plant die niet te breed wordt en een mooi takkenspel heeft. Ook de schors en de takken geven een mooie verkleuring. De felrode bloemen vormen een echte eyecatcher. De plant wordt in handel gebracht door De Vriese – Luyssen van a.sierplant.be uit Wingene.

Bij de concepten kwam #Easygreen van VDW Plant uit Lokeren als winnaar uit de bus. Het concept plaatst de toepassingsmogelijkheden en veelzijdigheid van de groenkleurige Euonymus in het daglicht. Met de visuele ondersteuning een interessante blikvanger op het verkoopspunt in het tuincentrum of de retail.

AVBS – dé sierteelt- en groenfederatie van België – organiseert twee keer per jaar de vakbeurs FLORALL. De herfst-editie gaf op dinsdag 20 augustus een blik op het najaarsaanbod van de Belgische sierteelt- en boomkwekerijsector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven