POTTBURRI: bloempot gemaakt van zonnebloempitten

FN Kempen begint volgend jaar met het uitleveren van de Lavandula, Heuchera, Ficinia en Calocephalus in de organisch afbreekbare potten van POTTBURRI. Deze planten zullen op bestelling worden opgepot en uitgeleverd. Wanneer de plant is gepot, begint het composteringsproces. Na verloop van tijd lost de pot, zonder het milieu te schaden, op in de grond. Omdat de pot gemaakt is van natuurlijke materialen is de pot niet schadelijk voor het milieu.

De potten bestaan grotendeels uit de hulzen van zonnebloempitten, verkregen als bijproduct van de zonnebloempitten productie. Wereldwijd wordt er elk jaar ongeveer 6 miljoen ton aan hulzen van zonnebloempitten weggegooid als afvalproduct. POTTBURRI maakt gebruik van deze hulzen als basis voor de POTTBURRI-pot.

POTTBURRI is ontwikkeld door Gebrüder Cox GmbH en wordt in Nederland gedistribueerd door FN Kempen. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen op basis van hulzen van zonnebloempitten resulteert in de duurzame vermijding van plastic als primair verpakkingsmateriaal en in een verbeterde ecologische voetafdruk.

FN Kempen zal het concept deze week presenteren op Plantarium


Voor meer informatie:
F.N. Kempen
Oosterlandweg 45
3641 PV Mijdrecht
T: 0297-593589
www.fnkempen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven