Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

POTTBURRI: bloempot gemaakt van zonnebloempitten

FN Kempen begint volgend jaar met het uitleveren van de Lavandula, Heuchera, Ficinia en Calocephalus in de organisch afbreekbare potten van POTTBURRI. Deze planten zullen op bestelling worden opgepot en uitgeleverd. Wanneer de plant is gepot, begint het composteringsproces. Na verloop van tijd lost de pot, zonder het milieu te schaden, op in de grond. Omdat de pot gemaakt is van natuurlijke materialen is de pot niet schadelijk voor het milieu.

De potten bestaan grotendeels uit de hulzen van zonnebloempitten, verkregen als bijproduct van de zonnebloempitten productie. Wereldwijd wordt er elk jaar ongeveer 6 miljoen ton aan hulzen van zonnebloempitten weggegooid als afvalproduct. POTTBURRI maakt gebruik van deze hulzen als basis voor de POTTBURRI-pot.

POTTBURRI is ontwikkeld door Gebrüder Cox GmbH en wordt in Nederland gedistribueerd door FN Kempen. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen op basis van hulzen van zonnebloempitten resulteert in de duurzame vermijding van plastic als primair verpakkingsmateriaal en in een verbeterde ecologische voetafdruk.

FN Kempen zal het concept deze week presenteren op Plantarium


Voor meer informatie:
F.N. Kempen
Oosterlandweg 45
3641 PV Mijdrecht
T: 0297-593589
www.fnkempen.nl

Publicatiedatum: