Lezing en concert in Flower Art Museum

Vrijdag 23 augustus geef Els Hazenberg-Meertens in het Flower Art Museum een lezing over de eeuwenoude kunst van het botanisch tekenen en schilderen. Aan bod komen de geschiedenis, de technieken en ook de bloemstillevens uit de Gouden Eeuw. Els Hazenberg woont al 45 jaar in Aalsmeer en is werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Na een druk leven als bloemenarrangeur en lerares bloemsierkunst wijdt zij zich sinds 2003 intensief aan het botanisch tekenen.

Links: 'Orchid', door Maria Sawhill. Rechts, Anneleen Schuitemaker (foto: Michal Grycko) 

De lezing wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Flora Botanica’, die momenteel in het museum te zien is. De lezing begint vrijdag om 20.00 uur en entree is € 5,50 p.p. Bezoekers kunnen ook de tentoonstellingen bekijken. Aanmelden via info@flowerartmuseum.nl.

Concert ‘Engel of Bengel’
Als u recent naar het Concertgebouworkest bent geweest, is de kans groot dat u daar harpiste Anneleen Schuitemaker heeft horen spelen. Anneleen geldt als een van de grootste Nederlandse harptalenten van dit moment en speelt met toporkesten over de hele wereld. Vrijdag 30 augustus speelt zij samen met violiste Merel Vercammen in het Flower Art Museum. In dit concert wordt de harp naar voren gehaald als veelzijdig kamermuziek instrument; soms engelachtig, soms juist ontzettend krachtig. U hoort muziek voor viool en harp van onder andere Saint-Saëns, Fauré en Bartók. Een bijzondere avond in een prachtige ambiance. Aanvang van het concert op 30 augustus is 20.00 uur, kaarten kosten € 20,- p.p. en zijn te bestellen via www.flowerartmuseum.nl.

Later dit jaar staat nog een muzikale avond gepland met Merel Vercammen (viool), Mike Boddé (piano) en Sterre Konijn (zang). Zij brengen samen hun voorstelling ‘Nachtlicht, een muziekvoorstelling over de slaap en het onderbewuste’. Dit concert vindt plaats op vrijdag 8 november, ook hiervoor zijn kaarten te bestellen via de website.

bron: Flower Art Museum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven