voorbereidingen Lelieweek Hobaho van start, 11 t/m 13 september, Lisse

Wat is er mogelijk in het lelievak?

De Lelieweek van Hobaho staat weer voor de deur. Centraal dit jaar staat het onderwerp vitale samenwerking en communicatie. Alle relaties zijn uitgenodigd om van 11 tot met 13 september een bezoek te brengen aan de Professor van Slogterenweg 2 in Lisse.

Hobaho is druk bezig met de voorbereidingen voor dit jaarlijkse evenement. Alle mensen uit het vak zijn welkom en de intermediairs van het Hobaho Salecom-team zijn aanwezig. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van groothandel en retail uitgenodigd. In de tunnelkas zijn onder meer opplantingen te zien van Casino Lilies en Marklily. Ook zijn er veel lelierassen van veredelaars en ook andere bolgewassen te zien, zoals gladiool en calla. Dit jaar hebben we ook een retailmeubel met allerlei boeketten. Dit meubel bestaat uit twee eilanden: één met geurende lelies (Orientals, OT's en Longiflorums), en één met niet geurende lelies (Aziaat en LA's).  

Woensdag 11 september begint om 14.30 uur een informatiebijeenkomst met als thema ‘Vitale Samenwerking’. Lelie is een van de gewassen die onder druk staat de laatste jaren en juist teamwerk op meerdere vlakken is dan zeer welkom.
Om te laten zien wat mogelijk is, komen diverse sprekers vertellen over hun ervaring en inzichten.

Hans Kleijwegt, CEO bij Van den Bos Flowerbulbs Holding, staat stil bij de huidige leliemarkt, de ontwikkelingen binnen de export en de noodzaak van samenwerken om een duurzame en vitale leliemarkt te creëren.

Edwin Steenbergen, directeur van chrysantenvereniging Zentoo, vertelt over de lessen die zijn geleerd in twaalf jaar samenwerking tussen de twaalf deelnemende telers.

Rokus Hassefras, marketing manager bij Dümmen Orange zal vertellen waarom de samenwerking tussen de rozentelers Avalanche+ al vele jaren vitaal is

Aanmelden voor dit programma kan door een email te sturen naar receptie@hobaho.nl

Op donderdag 12 september a.s. komen deze onderzoekers naar Lisse om kennis te delen over lopende bollenonderzoeken, zowel fundamenteel als in de praktijk. Wat is het nut van deze onderzoeken voor uw bedrijf en wanneer is er een betrouwbaar resultaat om mee aan de slag te gaan?

Vanaf 16.10 uur zullen er plenaire sessies plaatsvinden bij Hobaho, waarbij o.a. Casper Slootweg stil zal staan bij “Vitale lelieteelt: naar een duurzame en robuuste bollenteelt”.

Aanmelden voor dit programma kan op de website: www.flowerscience.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven