Tweede plek voor Lavandula ‘Blue Spear’, derde plek voor Geranium ‘Macarda Pink with Purple Eye'

Petunia ‘GlacierSky gekozen tot favoriet bij Annual Summer Showcase Ball Colegrave

De Ball Colegrave Annual Summer Showcase is één van de belangrijkste handelsbeurzen voor planten in het VK. Dit evenement beslaat ruim anderhalve hectare en vindt plaats in het hart van Oxfordshire. Jaarlijks komen er meer dan 3500 telers, retailers, tuinarchitecten, veredelaars, handelsverenigingen, studenten en hobbyisten op het evenement af.

Al deze bezoekers mochten stemmen op hun favoriete variëteit. De uitslag hiervan vindt u hieronder.

New Petunia ‘GlacierSky (P)’
"Deze unieke, opvallende bloem verrast tuinders met zijn vele 'sterren' en het 'ijs'-effect aan de rand van de bloem... een geweldige nieuwe variant van een oude favoriet!

GlacierSky is een Petunia met opvallend en uniek kleurpatroon.Tijdens de 2019 Summer Showcase bij Ball Colegrave stal de GlacierSky de show met zijn fascinerende kleuren en uitstekende groeiprestaties in de pot.

Deze variëteit is in week8-20 beschikbaar voor de handel in Ball 84 plug tray. Vanaf volgend jaar moet de varieteit beschikbaar zijn in de tuincentra.


Nieuwe Lavandula angustifolia ‘Blue Spear’
"De meest spectaculaire Engelse lavendel die je kunt telen en verkopen!" De Lavandula Blue Spear heeft grotere, langere toppen dan iedere andere lavendel en rechtere stelen die dichter bij elkaar staan voor een intens blauw-paarse kleurenimpact, zelfs vanaf een afstand.

De goed vertakte, volle planten zijn gemakkelijk te telen. De gestroomlijnde vorm, vroege bloei en uniformiteit maken de plant ideaal voor de teelt in potten van 10,5 cm

De lavendelvariëteit is in week 15,18 en 24 beschikbaar voor de handel in een Ball 40 plug tray, en als Ball 104 tray in week 10-18. Allen worden geleverd met kleurlabels.

Nieuwe Geranium ‘Macarda Pink with Purple Eye (P)’

Pink with Purple Eye is slechts één van de prachtige kleuren van de interspecifieke Geranium- serie van Macarda. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom deze specifieke kleur is gekozen, aangezien deze zeer populair is bij consumenten.

Deze Macarda is beschikbaar voor de handel in een papieren 104 plug tray met kleurlabels in week 6 en 8-16.

De resultaten van de 2019 Summer Showcase ‘Blue Flag’: Jullie favoriete variëteiten

Open dagen
Ball Colegrave voert al 55 jaar proeven uit met planten en ook houden ze open dagen voor klanten op hun proeflocaties in West Adderbury. Vandaag de dag zijn niet alleen de variëteiten van het bedrijf op deze locatie te vinden, maar worden er ook honderden nieuwe lijnen getest die ze in de toekomst willen introduceren. Voordat deze planten worden geïntroduceerd in de catalogi van Ball Colegrave, hebben de medewerkers en bezoekers de variëteiten dus al gezien en weten ze hoe deze presteren in het VK.

Ruim 25.000 jaarlijkse en meerjarige planten worden getest op de 'Trial Grounds', en ruim 5000 potplanten en 2000 bakken worden gevuld met bloemen in voorbereiding op het evenement.

Traditioneel werden de Trial Grounds bezocht door medewerkers van parken en kwekerijen. Tegenwoordig komen ook steeds meer tuincentra op het evenement af, om ideeën op te doen voor nieuwe planten en om nieuwe retailmogelijkheden te ontdekken.

Voor meer informatie:
Ball Colegrave
www.ballcolegrave.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven