Vakbeurs Handelspladsen, het Odense bloemenfestival en meer

Denemarken: Odense stond afgelopen week in volle bloei

Odense is altijd al de bloemenhoofdstad van Denemarken geweest en nog altijd is het grootste deel van de telers hier gehuisvest. Afgelopen week stond de stad letterlijk en figuurlijk in bloei: op 14 en 15 augustus vond de driemaandelijkse vakbeurs Handelspladsen plaats, gevolgd door het Odense Blomesterfestival op 15 t/m 18 augustus. Tijdens dit festival verandert de stad in een kleurrijke bloemenzee. Nabijgelegen bedrijven zoals GASA GROUP en GASA Young Plants maken gebruik van de gelegenheid om hun deuren te openen en hun assortiment te tonen aan alle professionals die voor de festiviteiten naar Odense afreizen. 

Handelspladsen
Handelspladsen wordt al jarenlang vier keer per jaar georganiseerd door de Deense marketing organisatie Floradana met als doel de seizoensteelt een podium te bieden. Het is de bedoeling dat telers, kopers en klanten samenkomen in een informele setting. Zo'n 70 tot 100 telers tonen hun producten op tafels en banken aan bezoekers uit binnen- en buitenland. 


Blomsterfestival. Bekijk hier meer foto's van editie van vorig jaar met het thema Cycling - Recycling

Odense Blomesterfestival
Het was een drukke week voor Deense telers. Naast Handelspladsen, dat zich richt op professionals en het sluiten van deals, namen veel telers ook deel aan het Odense Blomsterfestival (Odense Bloemenfestival). Dit festival richt zich op een breed publiek - "entertainment voor het hele gezin" zoals op de website staat. De straten van de stad zijn gedurende het festival gedecoreerd met zo'n 200.000 bloemen en het stadscentrum wordt getransformeerd tot een bloemenparadijs. Dit jaar was het thema “On a time travel: that brings focus on time”. Het evenement wordt gesponsord door 200 bedrijven waaronder kwekerijen uit de Deense tuinbouwsector en trekt elk jaar meer dan 230.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Gasa and Gasa Young Plants openden hun deuren
"Ons magazijn bevindt zich op 100 meter van de Handelspladsenbeurs en we hebben onze deuren geopend om het publiek al onze producten te kunnen tonen", aldus Brian Borup, Sales Consultant bij GASA GROUP. In het magazijn vond tevens een speciaal evenement plaats dat georganiseerd werd door GASA Young Plants in samenwerking met de teler Dümmen Orange. De laatste toonde hier perkplantrassen die momenteel populair zijn in Scandinavië.

Meer informatie:
Floradania
www.floradania.dk


Odense Blomsterfestival
www.blomsterfestival.dk


GASA GROUP
www.gasagroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven