Lageschaar Vaste Planten ontvangt nieuw Groenkeur certificaat

Kwekerij Lageschaar Vaste Planten uit Aalten heeft het nieuwe Groenkeur certificaat op de vaste planten in ontvangst genomen. Dick Oosthoek, directeur Stichting Groenkeur, kwam Laurens en zijn zoon Marten Lageschaar het nieuwe certificaat overhandigen.

Sinds 1 januari werken Groenkeur en PlanetProof samen in de certificering van boomkwekerijproducten en vaste planten. Lageschaar voert nu beide logo’s.

V.l.n.r. Laurens Lageschaar en Marten Lageschaar nemen het vernieuwde productcertificaat in ontvangst

Lageschaar Vaste Planten heeft het afgelopen jaar, net als veel collega’s, een mooi afzetseizoen meegemaakt dat lang bleef doorlopen. Dit was een van de redenen om een geheel nieuwe kas en loods neer te zetten, die duurzaam verwarmd worden met houtgestookte kachels.

Door duurzame maatregelen ontstaat er meer biodiversiteit in de grond en op de plant. Lageschaar produceert plantmateriaal en is in de markt o.a. bekend van de concepten Prairie Garden, Fleur Dansante en Fleur Robuste.

Met het certificaat van Groenkeur wil het bedrijf deze duurzame teeltwijze laten zien. Ze promoten het zelf ook altijd. Bij een open dag, beurs of ander event, de uitingen van Groenkeur zie je altijd terugkeren. Zo ook tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte waar zij deelnemen aan de Bomentour van Groenkeur. Ze zijn dan ook al jaren trotse eigenaar van het productcertificaat.

bron: Groenkeur


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven