Robin van der Schaaf, Flamingo Holland

"Diversificatie loont"

Flamingo Holland is sinds jaar en dag leverancier van bollen aan tal van snijbloemenkwekers in de VS, met een zwaartepunt in Californië. De laatste tijd kan het bedrijf ook steeds vaker potplantenkwekers tot diens klantenbestand rekenen. "Een decennium terug zagen we de productie van snijbloemen als lelies steeds meer vertrekken naar landen als Colombia, Ecuador en Costa Rica. Terwijl de kosten voor kwekers in de VS verder stegen, steeg ook de productie in die landen, waar bovendien het klimaat beter en de lonen lager zijn, steeds verder", vertelt Robin van der Schaaf.

Robin van der Schaaf, algemeen manager Flamingo US, op de Cultivate 2019

Diversificeren
Vandaar dat men toen ook steeds meer de potplantenkwekers is gaan opzoeken. "Je moet diversificeren", weet Robin, "maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het was een zaak van trial and error, omdat het verkopen van bollen aan plantentelers echt wat anders is dan verkopen aan snijbloemenkwekers. We begonnen met de potlelie en met de jaren kwamen daar de alstroemeria, freesia, calla, garvinea, gerbera en verschillende meerjarige planten bij. Het assortiment is dus veel groter geworden."

Team Flamingo Holland

Opslag en verwerking
De bollen worden betrokken van moederbedrijf Van den Bos Flowerbulbs en geëxporteerd naar Flamingo Holland, gevestigd in Californië. Aldaar heeft men de beschikking over moderne opslagfaciliteiten, krijgen de bollen de benodigde behandeling en worden ze verscheept naar alle hoeken van de VS.

Met de Fecinia Ice Crystal won Flamingo dit jaar de Retailers' Choice Award.

Grote vraag naar calla
Met name voor de calla ziet Robin nog veel toekomst weggelegd. "Er is veel vraag en vanuit de verdeling vindt veel onderzoek en verbetering plaats. Bovendien kent de bloem zowel qua vorm als qua kleuren veel variatie."

Calla maakt al negen jaar deel uit van het assortiment en groeit sinds de introductie elk jaar. In het bijzonder de variëteiten Royal Princess, White Art, Sumatra, Odessa, Novi Sun en Royal Jaz zijn populair.

Voor meer informatie:
Flamingo Holland
+1 760.734.1033
info@flamingoholland.com
www.flamingoholland.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven