Royal van Zanten NZ krijgt nieuwe directeur

Het wel en wee van de leliebollenproductie in Nieuw Zeeland

In 1996 plantte Royal Van Zanten de eerste leliebollen in Nieuw Zeeland. Na vier jaar verhuisden de ‘kraam’ en de medewerkers van Van Zanten Flowerbulbs NZ naar een nieuwe plek op het Zuidereiland, naar het dorp Rakaia in de regio Canterbury. De bollen worden er geteeld door twee contracttelers waarmee men al jarenlang samenwerkt, en de verwerking, het inpakken, de preparatie, de opslag en de export komt voor rekening van het eigen team van Van Zanten Flowerbulbs NZ in Rakaia. Het merendeel van de bollen vindt zijn weg naar klanten in Oceanië en Azië.

Cees Prins (rechts) draagt symbolisch de sleutel over aan Jan Jaap (links). Jan Jaap zal in 2020 de locatie in New Zeeland gaan leiden.

De reden dat Royal van Zanten in Nieuw Zeeland een teeltlocatie heeft, is omdat het de klanten nu ook in de maanden september t/m maart verse bollen kan leveren. Dit in aanvulling op de beschikbare leliebollen op het noordelijk halfrond in precies de andere helft van het jaar. Sinds 2015 is Cees Prins, General Manager, verantwoordelijk voor de gehele operatie in Nieuw Zeeland.

In een uitgebreid artikel op de website vertelt Royal van Zanten over het wel en wee van de leliebollenproductie in Nieuw Zeeland.


Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
T : +31 (0)297 387000
M: +31 (0)6 835 26 251
www.royalvanzanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven