Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaken doen met Nederlanders én toch voet aan de grond in China

33 hectare glas op 144 hectare grond voor Chinees agropark Taizhou

In december 2018 heeft de Nederlandse projectontwikkelaar HX Agriculture een projectcontract getekend voor het realiseren van een agropark met de stad Taizhou in de Jiangsu provincie in China. Er komt op 144 hectare grond o.a. 33 hectare glas, waarbij op 6 september gestart wordt met de realisatie van 2,7 hectare voor de teelt van sla op water.

Als projectontwikkelaar richt HX Agriculture zich op het projectmanagement, financiering, operationele zaken en bouwmanagement, teelt en opleiding. HX Agriculture maakt gebruik van tuin- en landbouwkennis uit Nederland en zet deze middels samenwerkingsverbanden met overheden en financiële instituten om naar duurzame en winstgevende projecten. Nederlandse bedrijven kunnen hierdoor zaken doen met een Nederlands bedrijf en de voordelen van Chinese markt exploiteren.  

Mr. Nick Hong (Dutch Consulate), mr. Lin (HX Agriculture), mr. Van Wijngaarden (Consul General Shanghai), Mr Zhang (Taizhou government).

Thijs Maathuis, Project Director bij HX Agriculture: “De Chinese markt is zeker klaar voor moderne Nederlandse tuinbouw, voor zowel sierteelt als groenten. Om marktaandeel te kunnen verwerven zetten wij in op de gehele keten: van teelt tot afzet. Natuurlijk is ieder project anders maar als HX Agriculture passen wij de kennis van de Nederlandse tuinbouw sector toe, bijvoorbeeld in samenwerkingsverbanden zoals Freshteq voor de complete ketenontwikkeling. Ons Chinese dochterbedrijf zorgt voor de lokale bedrijfsvoering waaronder de financiering, afspraken met de overheid en afzet van producten.

Voorafgaand aan de ontwikkeling van het project zijn we nu met teeltbedrijven een tuinbouwbedrijf aan het opzetten in China dat voldoet aan de eisen van de telers zodat zij hun huidige bedrijfsvoering kunnen implementeren, want management is een van de redenen waarom projecten hier niet van de grond komen."

Taizhou Agro park
Het volledige park bestaat uit 144 hectare grond waaronder circa 33 hectare glas tuinbouw ontwikkeld gaat worden. 86 hectare landbouw grond wordt gebruikt als park voor de lokale bevolking en toeristen die in de toekomst kunnen genieten van de natuur, bloementuin en diverse high tech installaties uit de tuinbouw. Verscheidende samenwerkingsverbanden in teelt en opleiding zullen er voor zorgen dat er in de toekomst voldoende kennis aanwezig zal zijn.

Op 6 september 2019 zal de start zijn van het gehele park, waarbij er gestart wordt met de eerste fase van 2,7 hectare sla teelt.

Sino Dutch Taizhou HX agropark project

Roadshow 5-6 september
De start van de bouw zal een groot onderdeel zijn van de roadshow van de Sino - Dutch Horti cluster georganiseerd door het Consulaat in Shanghai. Geïnteresseerde bedrijven voor zowel glastuinbouw, toeleveranciers als uitgangsmaterialen kunnen zich aanmelden via SHA-EA@minbuza.nl en de interesse tonen om deel te nemen aan het project.

Voor meer informatie:
HX Agriculture
www.hx-agri.nl 
info@hx-agri.nl 

Nijverheidsweg 2
Maarssen, 3606 AJ

 

 

Publicatiedatum: