Fors meer omzet op veiling in juli

Royal FloraHolland draaide afgelopen wat meer omzet dan in dezelfde maand vorig jaar.

Snijbloemen: 7,9% meer omzet. Meest opvallend is de enorme omzetstijging in pioenen (ruim 40%), terwijl de aanvoer (aantal stuks) steeg met ruim 80 procent. Als voornaamste reden hiervoor moet allicht worden gewezen op de grote droogte vorig jaar. Verder steeg ook de gemiddelde prijs bijna 5%.

In kamperplanten werd met 7,5% ook meer omzet gedraaid, terwijl de gemiddelde prijs min of meer gelijk bleef. Grootste uitschieter zien we in de cactus, met 69% meer stuks en 82,7% meer omzet. Verder plusten ook de meeste andere planten, en kwam alleen de kalanchoe (met 8,8% meer stuks tegen -5,6% omzet en een middenprijs van -13%) en de chrysant (-18% omzet, 11% minder stuks en -7,6% omzet) er t.o.v. juli vorig jaar wat bekaaid vanaf.

Tuinplanten zorgden voor de meest spectaculaire stijgingen in zowel aanvoer als omzet. Dit hangt, uiteraard meer nog dan bij de snijbloemen en kamerplanten, samen met de droogte van vorig jaar. Verreweg de grootste positieve uitschieter is clematis, met 142% meer stuks en 188% meer omzet. Keerzijde is dat, hoewel de clematis daar een uitzondering op vormt, door al deze extra aanvoer de gemiddelde prijs met bijna 6% daalde.

De maand kende met 23 veildagen 1 extra handelsdag i.v.m. juli vorig jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven