Middelburg Chrysanten slaat eerste paal voor 2 hectare nieuwbouw

Op 26 juni is door drie generaties Middelburg de eerste paal geslagen voor het nieuwbouwproject van bijna 2 hectare. Deze kas is een uitbreiding van de huidige chrysantenkwekerij in Maasdijk. Het ontwerp en de bouw is in handen van Technokas.

Het is voor het eerst dat Technokas in opdracht van Middelburg Chrysanten een kwekerij gaat realiseren. De kweker, lid van de verkooporganisatie Zentoo, kiest naar eigen zeggen voor de kassenbouwer uit De Lier vanwege de goede ervaringen bij andere chrysantenkwekers.

Bij Middelburg Chrysanten is de bouw van de kas inmiddels begonnen en deze zal in hoog tempo worden afgerond. Al in september van dit jaar wil Middelburg de eerste chrysanten in de nieuwe kas poten. In de kas wordt tevens hijsverwarming aangelegd. Ook verzorgt Technokas een warmtekoppeling tussen de bestaande en de nieuwe kas. Met een nieuwe WKK-installatie wordt de extra warmte opgewekt en als het nodig is kan Middelburg die warmte opslaan in nieuw aan te leggen (verticale) warmteopslagtank.

Nieuwe CO2-bemestingsinstallatie
Een andere uitdaging is de CO2-voorziening in de kas. Niet alleen voor de nieuwe kas, maar ook voor de bestaande kas zal Technokas een nieuwe CO2-bemestingsinstallatie ontwerpen en installeren. Een koppeling met de CO2-leiding van OCAP, maar ook de CO2-voorziening uit de nieuwe WKK, moet voor een constante toevoer van CO2 zorgen. Omdat Technokas ook de bouwbegeleiding uitvoert, kunnen alle partijen efficiƫnt en gericht worden aangestuurd. Zo kan Middelburg Chrysanten zich alvast opmaken om in week 39 de nieuwe chrysantenstek te poten.


Voor meer informatie:
Technokas BV
0174 240 545
info@technokas.nl
www.technokas.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven