Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Utrechtse bushokjes voorzien van sedumdak

Een primeur voor de gemeente Utrecht: de eerste bushokjes met sedumdak in Nederland. Meer dan 300 abri’s zijn voorzien van een plantendak om de biodiversiteit in de Domstad te vergroten. De sedumplanten zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Epsilon, die de bushaltes in opdracht van Clear Channel produceerde, heeft gebruik gemaakt van Mobiroof-cassettes. Het Utrechtse project kreeg volop aandacht in toonaangevende Europese media en was ook nieuws in Noord-Amerika, Afrika en Azië. Groenspecialist Mobilane heeft inmiddels ook bushokjes in Helsingborg (Zweden) voorzien van Mobiroof-cassettes.

Voorbeeld
Alexander Ilsink, directeur Mobilane: “We zijn bijzonder trots dat dit opvallende project viral is gegaan. Onder meer de Britse The Independent, The Guardian en het Duitse Stern hebben uitgebreid gepubliceerd. Diverse steden in binnen- en buitenland hebben interesse het Utrechtse voorbeeld te volgen om zo de biodiversiteit te vergroten.” Voor de realisatie van de groene daken op de bushokjes is gebruik gemaakt van Mobiroof: een kliksysteem van kant en klare cassettes met een mix van 6 tot 8 verschillende sedumplanten. De vetplantjes kunnen goed tegen droogte en vragen nauwelijks onderhoud. Het sedum vangt fijnstof af en verbetert zo de luchtkwaliteit in de stad. Ilsink: “De Mobiroof-cassettes vangen tevens regenwater op en dat betekent dat de straten minder snel blank staan tijdens flinke regenbuien.”

Groen Utrecht
De gemeente Utrecht wil met groen de woonkwaliteit in de stad verbeteren. Planten, bomen en struiken de stad leefbaar en aantrekkelijk voor bezoekers en is het goed voor het milieu. De duurzame bushokjes in de openbare ruimte van de stad sluiten aan bij de ambitie om een groene, sociale stad te worden.

Fotocredit: Mobilane

Publicatiedatum: