Fotoreportage Cultivate'19, Columbus, Ohio

Afgelopen week werd wederom de Cultivate, de grootste tuinbouwbeurs van Noord-Amerika, gehouden in Columbus (Ohio, VS). In het Greater Convention Center Colombus presenteerden meer dan 650 bedrijven hun producten en diensten. Al vele jaren gaat de beurs gepaard met tal van presentaties, tours en andere side-events, met lezingen en demonstraties toegespitst op alles wat de teeltindustrie behelst. De beurs wordt sinds 2014 georganiseerd door AmericanHort, maar al in 1929 werd de eerste voorloper ervan gehouden. Dit jaar vierde de beurs dan ook haar 90-jarige bestaan. 

Meer informatie over de beurs vindt u hier. Belangrijker echter - onze collega's van HortiDaily en FloralDaily waren voor verslag aanwezig en maakten er een uitgebreide fotoreportage. Om hierin wat orde aan te brengen doen we dat in twee delen: een fotoreportage waarin bedrijven uit de sierteelt centraal staan; en een tweede, waarin de kassenbouw & -techniek een centrale plaats innemen.

Wat viel op?

Op het gebied van kamerplanten waren de succulenten en groene planten niet te missen. De laatste jaren zijn dit populaire items geworden, en de vraag groeit nog steeds. Op het gebied van buitenplanten zet de trend voor groene planten zich door - vooral in de vorm van grassen en tweekleurige bladeren. Echter, de grootste hits blijken de planten te zijn met veel bloemen. De hortensia is een voorbeeld hiervan. Door de verbeteringen in de veredeling is de plant een stuk aantrekkelijker geworden voor kweker, retailer en consument. Er is veel vraag naar en naast de traditionele hortensia's komen er meer varianten op de markt, zoals de dubbelbloemige en de donkerbladerige.

Qua verpakkingen zien we dat meer en meer leveranciers hun meer mileuvriendelijke oplossingen laten zien. Tijdens de IPM Essen lag hier veel meer de focus op, maar ook tijdens de Cultivate zagen we dit aspect op steeds meer stands. Naast de gerecyclede alternatieven zien we ook potten en trays gemaakt van kokosnoot, vezels, bamboe, oude autobanden en meer. "In sommige staten zijn plastic rietjes inmiddels verboden. Het vergroot de bewustwording van de consument en velen verwachten dat het zich voort zal zetten in de verschillende sectoren. Een grote kweker of retailer moet beginnen en dan zal de rest volgen", zeggen velen.

Ook op het gebied van automatisering werden er veel oplossingen gepresenteerd. Machines voor het verpotten, labellen en apps die ziekte detecteren en waarmee het klimaat geregeld kan worden, 'you name it'.


John Bijl en Ellen Kraaijenbrink van Vitroplus


Guido Veeken en Luke Broersen van Zabo Plant.  


Sirekit Mol van Beekenkamp (in het midden) met haar nieuw collega's Kat Wolper (links) en Lauren Blume (rechts) voor de markt in de VS. 


Pieter Sluiter, Sandra Melo en Kenton Smith van Koen Pack.


Floris Tas en Saskia Bakker van HilverdaFlorist, het fusiebedrijf van Hilverda Kooij en Florist Breeding. 


Mark Duin en Rob Geerlings van Dümmen Orange


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven