"Wij willen de kracht van groen uitdragen"

Exportbedrijf Noviflora uit Honselersdijk wil meer dan alleen planten en bloemen leveren. “Onze missie is onze klanten geld te laten verdienen met groen”, vertelt marketing manager Gabrielle Fabbro. Hoe zet het bedrijf De Groene Agenda in om dit te realiseren?

Noviflora bestaat dit jaar 45 jaar. Sinds kort levert het bedrijf naast planten ook bloemen. Hun focus ligt op Scandinavië en Zwitserland. "Wij proberen ons te onderscheiden door marktkennis en informatie over de voordelen van groen te delen."

Extra stap
Van oorsprong bedient Noviflora alle doelgroepen: tuincentra, groothandelaren, retailers, doe-het-zelfzaken en sinds kort ook bloemisten in Zweden. "Wij zijn daar transparant over. Het bijt elkaar niet, want we bieden verschillende lijnen en producten voor verschillende klanten."

Noviflora zet graag een extra stap. "We brengen onze klanten op ideeën hoe zij meer geld kunnen verdienen, we bieden eigen merken zoals Ogreen en denken mee." De exporteur brengt bijvoorbeeld twee keer per jaar het Floral Journal uit. "Daarmee inspireren we bloemisten én brengen we kennis over. Zij kunnen dat weer delen met de consument. Voor een grote bloemistenketen leveren we maatwerk. Samen met klanten en de afdeling Marketing ontwikkelen we een concreet concept waarmee de bloemisten zich kunnen onderscheiden. Zo bieden wij meerwaarde voor onze klanten."

Daarnaast investeert Noviflora veel in duurzaamheid, onder andere met het merk Less Plastic. Bij dit concept levert Noviflora de planten in een kartonnen doos zonder onnodig plastic. De doos is geschikt om te recyclen en biedt dezelfde bescherming, maar is veel duurzamer.

De Groene Agenda biedt bewijs
Gabrielle ziet kennisverrijking als belangrijkste reden om gebruik te maken van De Groene Agenda. "Wij willen graag een autoriteit zijn op het gebied van groen en daarvoor is kennis nodig. We geloven echt in de kracht van planten en hebben veel kennis in huis. De Groene Agenda biedt bewijs dankzij wetenschappelijk onderzoek." Gabrielle noemt als voorbeeld het langdurige onderzoek naar binnenplanten voor een beter klimaat op de werkvloer. "Er is al zoveel onderzoek gedaan, maar nu is het ook aangetoond in praktijksituaties.

Uit onderzoek blijkt onder andere dat de gemoedstoestand van medewerkers positiever is, zij tevredener zijn over hun functioneren en dat er minder ziekteverzuimmeldingen zijn. Zo zoeken we steeds bewijs waarmee we kunnen laten zien dat je een investering in groen kunt terug verdienen. En dat het op termijn zelfs geld kan opleveren als bijvoorbeeld ziekteverzuim afneemt.

In het onderzoek ontwikkelden we ook een tool waarmee klanten kunnen uitrekenen hoeveel vergroenen van een kantoor kost én - nog belangrijker - wat het oplevert. Met zulke concrete informatie help je klanten echt. Onze kracht ligt in het vercommercialiseren van onze kennis over groen. Wij zijn intrinsiek gemotiveerd om de kracht van groen uit te dragen. De Groene Agenda helpt ons daar enorm bij."

Bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven