Intentieverklaring voor bouw Chinees Horti Center getekend

In het Naaldwijkse World Horti Center werd donderdag 18 juli een overeenkomst getekend tussen een Chinese opdrachtgever en Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers voor de bouw van Dezhou Horti Center in China. Bij de ondertekening waren aandeelhouders van de Chinese opdrachtgever DSG aanwezig, evenals Chinese overheidsfunctionarissen en de directie van HortiTech, het Nederlandse bedrijf dat deels verantwoordelijk is voor het ontwerp en de realisatie van dit project.

Dezhou Horti Center wordt een kennis- en innovatiecentrum voor de Chinese glastuinbouw. Een locatie waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. De eerste fase wordt in 2020 opgeleverd.

Het project is ontwikkeld in opdracht van DSG, een organisatie die grootschalige tuinbouwprojecten realiseert voor de voedselindustrie in China. Het project wordt begeleid door HortiTech, het bedrijf van voormalig directeur Demokwekerij Westland, Peet van Adrichem, die ook nauw betrokken was bij de realisatie van het World Horti Center.

De uitvoerende partijen Priva, Stolze, Metazet, Boal, Holland Gaas, Holland Scherming, AAB en De Gier Drive Systems hebben zich verenigd in een consortium,  om  de efficiëntie voor de uitvoering van het project te waarborgen.

Ook kennis- en onderwijsinstellingen zoals Lentiz Cursus & Consult, LDE (Leiden-Delft-Erasmus) en Hogeschool InHolland zijn betrokken bij dit project. Na oplevering, zal HortiTech structureel het management begeleiden en zorgdragen voor teeltbegeleiding, opleidingen, trainingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven