Herwi Rijsdijk: "Overname geeft nog meer kracht om verder te groeien"

ABC Westland wil doorstomen naar 75 hectare

Tholen - In mei kwam ABC Westland met het verrassende bericht dat het vastgoed op haar bedrijventerrein in Poeldijk verkocht was aan de Amerikaanse vastgoedinvesteerder Hines. Eerder nam dit Amerikaanse bedrijf Fresh Park Venlo al over van ZON. "Hines doet deze investering echt voor de lange termijn. Dat geeft ons nog meer kracht om verder te groeien", vertelt directeur Herwi Rijsdijk van ABC Westland. 

Dit jaar bestaat ABC Westland twintig jaar en inmiddels omvat het bedrijvenpark ruim 55 hectare grond. In 1999 kochten Flora Holland, Van Rijn en Valstar het voormalige veilingcomplex Westland-Noord om de groenten- en fruitsector voor het Westland te behouden en om het een eigen plek te geven op een particulier bedrijventerrein. Inmiddels  huisvest ABC Westland er meer dan 100 bedrijven, actief in de agri- en foodsector. Met de overname door Hines komt het agrologistieke terrein in een volgende fase terecht.

"Met deze overname biedt Hines ABC Westland een sterke basis voor haar verdere ontwikkeling, zodat we beter kunnen inspelen op de wensen van de klanten en het geeft ons ook een uitgangspositie om het bedrijventerrein samen met Hines verder uit te breiden", vertelt  Herwi. En plannen om het terrein verder te ontwikkelen zijn er volop. Zo maken binnenkort enkele oudere loodsen plaats voor een nieuwe hal van 7.000 m2, waar ABC Logistics haar intrede neemt. Naast de begane grond en verdiepingsvloer krijgt deze nieuwbouw een parkeerdek met ruimte voor 200 auto's.

Daarbij heeft ABC Westland nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden en dat is voor de Westlandse bedrijventerreinen uniek. "In heel het Westland is geen meter meer te koop. Honderdland is volledig uitgegeven. De vraag naar beschikbare bedrijfsruimte en grond is dan ook groot. Op het bestaande terrein hebben we nog 5,5 hectare te ontwikkelen en daarover zijn we al met enkele klanten in gesprek. Daarnaast ligt er achter het terrein nog een glastuinbouwgebied van 17 hectare, waarvan we de meeste 'tuinen' in ons bezit hebben. Momenteel zijn we druk bezig de bestemmingsplannen te wijzigen. Als dat gerealiseerd is, komen we op een totale oppervlakte van 75 hectare."

Food Center sluit eind 2019
Op het terrein is vanaf het einde van het jaar geen ruimte meer voor het in 2015 geopende Food Center Westland. "Het concept van deze overdekte groothandelsmarkt is niet gelukt. We hebben hiervoor niet de huurders binnen kunnen halen, waarop we hoopten en de bezoekers bleven achter. Het Food Center zag er fantastisch uit, maar van een mooi bord kun je niet eten", concludeert Herwi. "De investering hebben we overigens niet voor niets gedaan. De koelcellen kunnen behouden blijven en de hal wordt in twee delen verhuurd."

"Al met al ziet de toekomst er positief uit. We kunnen weer verder groeien en vernieuwen. Dat trekt ook weer potentiële klanten aan. Voorwaarde voor ons is dat de bedrijven actief zijn in de agri- en foodsector. Met name in de exotencategorie zien veel overzeese producenten het voordeel van de concentratie van bedrijven op één terrein, maar ook uit de hoek van de tuinbouwtoeleveranciers en bij de huidige huurders geeft de overname door een sterke partij als Hines het vertrouwen om verder te investeren." 

Voor meer informatie:
Herwi Rijsdijk
ABC Westland
Tel: 0174 289282
Mob: 06 51618130
h.rijsdijk@abcwestland.nl 
www.abcwestland.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven