Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nóg meer inzicht in de teelt met koppeling Sendot sensoren en systeem 30MHz

Telers en kwekers zien vanaf vandaag naast reguliere klimaatgegevens uit draadloze sensoren en klimaatcomputers nu ook het zuurstofniveau, pH-waarde en de temperatuur van het wortelmilieu terug in ZENSIE. Dit komt doordat de sensoren van Sendot Research koppelbaar zijn met het dataplatform van 30MHz. Naast deze variabelen biedt Sendot ook een chlorofyl fluorescentie en fotosynthese-efficiency sensor. Doel is om telers met deze nieuwe inzichten hun teeltstrategie concreet te laten optimaliseren.

De samenwerking werd officieel bekrachtigd tijdens de Greentech begin vorige maand. De eerste Sendot sensoren zijn ondertussen al gekoppeld aan het systeem van 30MHz waardoor meerdere telers de vruchten plukken van een dieper inzicht in hun gewassen.

Een droger klimaat
Een praktijkvoorbeeld van de integratie is te vinden bij plantkwekerij Gitzels waar allerlei koolsoorten worden opgekweekt. Matthijs Woestenburg, innovatiemanager bij het bedrijf, ziet de voordelen van de samenwerking direct terug. “We kunnen met de Sendot sensor nu heel gemakkelijk de zuurstof in een pot meten, maar ook in het water. En daarnaast kunnen we de gegevens via het netwerk op de computer uitlezen. We kunnen nu veel makkelijker een droger klimaat krijgen in de kas, waardoor we minder last hebben van bijvoorbeeld valse meeldauw.”

Gezonde plantbalans
Binnen ZENSIE wordt data uit sensoren, klimaatcomputers en handmatige invoer verzameld waarmee telers op algemeen en lokaal niveau snel inzicht krijgen in onder andere VPD, dauwpunt, kastemperatuur, luchtvochtigheid, planttemperatuur, CO2, luchtstroom en infrarood. Met de toevoeging van de Sendot sensoren waarmee O2, pH, bodemtemperatuur, Chlorofyl fluorescentie en fotosynthese-efficiency gemeten wordt, betekent dit dat het wortelmilieu en de algehele toestand van de plant veel beter gemonitord kan worden. In het nieuwe telen speelt dit een cruciale rol om verdere optimalisaties in de kas te bewerkstelligen en te zorgen voor een gezonde plantbalans.

Voor meer informatie:
Sendot research
www.sendot.nl 
info@sendot.nl 
+31 (0)30 636 847

 

30Mhz
www.30mhz.com
contact@30mhz.com 

 

Publicatiedatum: