Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 16 hectare gewonnen voor de bollenteelt

In 2018 is in de Duin- en Bollenstreek 30,9 hectare 1e klas bollen-grond planologisch onttrokken. Anderzijds is 47,2 hectare nieuwe 1e klasse bollengrond geproduceerd en planologisch verankerd. Dit is gerealiseerd door het opruimen van verrommeling. Dat staat in het jaarverslag over 2018 van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij voor de Duin- en Bollenstreek GOM.


beeld genomen uit het jaarverslag

In 2018 heeft GOM in totaal 59 nieuwe initiatiefprojecten in onderzoek genomen. Ultimo 2018 had de totale actieve portefeuille een omvang van 269 locaties, waarvan er in totaal 85 in uitvoering of al uitgevoerd zijn. Voor de overige initiatieven wordt in overleg met de betrokken grondeigenaren onderzocht en overlegd welke mogelijkheden er zijn voor ontwikkeling of herontwikkeling en modernisering en op welke termijn.

GOM heeft in 2018 nieuwe overeenkomsten kunnen sluiten voor 8 bollengrondcompensatieovereenkomsten voor in totaal 2,3 hectare en 10 nieuwe contracten voor het in totaal opruimen van 8,0 hectare verrommeling. Daarnaast kwam de organisatie tot overeenkomsten voor de verkoop of reservering van 17 bouwtitels voor Greenportwoningen. GOM heeft in 2018 voor 2,1 hectare aangegane bollengrondcompensatieverplichting geƫffectueerd en 7,1 hectare verrommeling opgeruimd. Verder werd 1 bouwtitel definitief verkocht

Meer informatie is te vinden in het jaarverslag 2018 van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij voor de Duin- en Bollenstreek

Publicatiedatum: