Alles op de phlox

Hogenboom Phloxen is ontstaan uit een familiebedrijf van maar liefst vier generaties. Overgrootvader Johannes Hogenboom begon de kwekerij met het kweken van groenten als tuinbonen, peulen en aardbeien.

“Opa” Jacobus Hogenboom schakelde over van groenten naar bloemen als tulpen en chrysanten. De grootbloemige pluischrysant was zijn specialiteit. Toen Koos en Theo het bedrijf overnamen, gingen ook zij verder met chrysanten. Het bedrijf kreeg de naam: Firma Jac. Hogenboom, vernoemd naar opa Jacobus. Vermeerdering en veredeling werden belangrijke bedrijfsactiviteiten. Toen jaarrond productie zijn intrede deed in de chrysantenteelt, zijn ze overgeschakeld naar diverse zomerbloemen waaronder Phloxen.

In 2006 is Jeroen Hogenboom in het bedrijf gekomen en kon oom Koos het rustiger aan gaan doen. In die tijd werden er tulpen, phloxen en chrysanten geteeld. Sinds die tijd is de nadruk nog meer op Phloxen komen te liggen en zijn ook tulpen en chrysant uit het teeltplan gehaald. In 2011 is er een nieuw bedrijf aangekocht waardoor de teelt meer gecentraliseerd kon worden. Met de komst van het nieuwe bedrijf was een nieuwe naam een logisch gevolg, Hogenboom Phloxen werd die naam.

Door te specialiseren in één product kan Hoogenboom Phloxen kweken onder de best mogelijke omstandigheden.

bron: Hamifleurs


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven