Nieuwe kas en nieuwe jas Amazone Plants

Amazone Plants heeft een nieuwe huisstijl: Where the amazon comes to bloom. Daarmee wordt verwezen naar de tropische oorsprong van de Anthurium. Ook is het teeltoppervlak van Amazone Plants uitgebreid naar 5,8 hectare en komt het assortiment nu uit op achttien anthuriumrassen, die worden uitgeleverd in vier verschillende potmaten. Vanaf heden is dit uitgebreide assortiment in een ‘nieuw tropisch jasje’ leverbaar en te bekijken op de vernieuwde website www.amazoneplants.nl

Kwekers Lex Scheffers en Fred van Zijl lieten zich voor de nieuwe uitstraling inspireren door de Amazone, het gebied waar de Anthurium vandaan komt. De opvallende hoofdrol van de vogel in het nieuwe logo verwijst naar de papegaaien van kweker Fred van Zijl. Daarnaast is de vogel een mooie verwijzing naar de straatnaam, Vogelaer 7, waar de kwekerij in Honselersdijk is gevestigd.

Tijdens een feestelijke onthulling waren de medewerkers van Amazone Plants afgelopen donderdag de eersten die de nieuwe stijl van Amazone Plants te zien kregen. Nu is het de beurt aan de markt. Op de website van Amazone Plants kan de bezoeker kennis maken met Amazone Plants nieuwe stijl, het uitgebreide assortiment en de nieuwe verpakkingen, die in potmaat 9, 12, 14 en 17cm leverbaar zijn. Ook zijn er bedrukte Deense dozen beschikbaar, waarin de Anthuriums eventueel zonder plastic hoezen kunnen worden geleverd.

Het assortiment van Amazone Plants bestaat uit achttien exclusieve Anthura-rassen, waarvan enkele exclusief verkrijgbaar bij Amazone Plants. De groei in het assortiment wordt mogelijk gemaakt door de uitbreiding van het teeltoppervlakte. De naastgelegen tomatenkwekerij van Fred van Zijl is de afgelopen periode omgebouwd naar een moderne en geautomatiseerde anthuriumkwekerij. Zo is deze ook uitgerust met een mobiel transport- en afleversysteem en wordt er een industriële robot ingezet voor de selectie van de planten en om deze precies op de goede stand in de teeltgoten neer te zetten. De gehele verbouwing is terug te kijken in deze timelapse video:

Bron: Pull Position


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven