Putten eind dit jaar geboord

Handtekening gezet op laatste leveringscontract geothermieproject Oostvoorne

De voorbereidingen voor een geothermieproject in het tuinbouwgebied nabij Tinte en Oostvoorne zijn in volle gang. Afgelopen jaar is er gewerkt aan het ontwerp van de installatie, de financiering, de vergunningen en de warmteleveringscontracten. Deze week zijn een aantal cruciale mijlpalen behaald.

Zo is het laatste warmteleveringscontract, dat nodig is om voldoende warmteafzet te hebben voor het nemen van de investeringsbeslissing, getekend. Daarnaast is de samenstelling van aandeelhouders vorige week definitief geworden met het toetreden van Meewind als derde aandeelhouder in Duurzaam Voorne Holding BV naast de reeds bestaande aandeelhouders Hydreco Geomec en een aantal tuinders uit het gebied Tinte.

De ondertekening van het boorcontract op 9 juli

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de documentatie rondom de financiering vanuit de bank. Alle reden dus om een handtekening te zetten onder het contract met de boorfirma, de grond aan te gaan kopen en de contracten met de uitvoerende partijen voor de aanleg van de boorlocatie te tekenen.

Alles is erop gericht om een robuuste, veilige en toekomstbestendige geothermie installatie te gaan realiseren die 19.000 ton CO2 uitstoot per jaar gaat reduceren over de levensduur van, naar verwachting, tientallen jaren. De putten worden eind dit jaar naar een diepte van 2.200 m geboord. De installaties en het pompgebouw worden in 2020 aangelegd. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de allerlaatste kennis op het gebied van boren, installaties en materialen.

Geothermie ontwikkelaar en operator Hydreco Geomec – en tevens medeaandeelhouder van het project - stuurt alle werkzaamheden aan met een team van experts. Hydreco Geomec zal daarnaast ook het beheer en de exploitatie van deze installatie ter hand nemen. In de afgelopen tijd is er veelvuldig contact geweest met de omgeving om de dialoog te voeren over het nut, de noodzaak en de impact van het project.

De komende periode zullen updates gedeeld worden op Duurzaam Voorne: www.duurzaamvoorne.nl 


Voor meer informatie:
Hydreco Geomec
www.hydreco.nl 
info@hydreco.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven