Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Transportplanners blijven onverminderd populair

Volgens onderzoek van ABN AMRO blijft de vraag naar transportplanners toenemen. Maar digitalisering vormt wel een uitdaging voor huidige en toekomstige transportplanners.

Groeiende functiegroep
Het UWV meldt al een aantal jaren dat het vak transportplanner een kansenberoep is; er is veel vraag naar deze vakmensen. ABN AMRO bevestigt dit gegeven in hun onderzoek ‘Logistiek personeel van de toekomst’. Uit het onderzoek blijkt dat respondenten verwachten dat planners tot de sterkst groeiende functiegroepen gaan behoren die in hun bedrijf werkzaam zijn.


Digitale hulpmiddelen
Zo is er vooral op het vlak van planning veel werk te verrichten om de beladingsgraad te verbeteren. De beladingsgraad blijft nu nog steken op 57 procent voor vrachtwagens, goederentreinen en binnenvaartschepen. Ook kan de beladingsgraad verbeteren door de routes verder te optimaliseren. De verwachting is dat deze verbeteringen vooral behaald worden wanneer medewerkers beter met digitale hulpmiddelen om kunnen gaan. Maar dan moet de transportplanner wel over de benodigde digitale vaardigheden beschikken.

Chauffeurs
Het onderzoek wijst verder uit dat als vrachtwagenchauffeurs een ander beroep kiezen, 36 procent kiest voor een functie als planner. Volgens het ABN AMRO rapport hebben ook deze chauffeurs nog niet de juiste digitale kennis en vaardigheden, een beeld dat wij herkennen. Ons onderzoek eind 2018 onder transportplanners gaf aan dat één op de vijf transportplanners moeite heeft om alle digitale ontwikkelingen bij te benen.

Om bedrijven hiermee te helpen, heeft Evofenedex haar opleiding Transportplanning vernieuwd. In september en november starten de opleidingen in Zoetermeer en Eindhoven.

Bron: Evofenedex  

Publicatiedatum: