Taxuskever succesvol bestrijden

De taxuskever of gegroefde lapsnuitkever (Otiorhynchus sulcatus) vormt een plaag in een groot aantal siergewassen, waaronder rododendron, cyclaam en azalea, en in aardbei en andere fruitgewassen in gematigde en subtropische gebieden. Er bestaan natuurlijk chemische middelen om volwassen taxuskevers te bestrijden maar als de larven niet worden aangepakt, blijven deze een probleem voor telers. Om deze reden is er behoefte aan een biologische aanpak.

foto: Koppert

Biologische oplossingen
De larven en poppen van de zwarte taxuskever (Otiorhynchus sulcatus) kunnen worden worden bestreden met de nuttige nematoden van Koppert Biological Systems. Afhankelijk van de bodemtemperatuur kan Larvanem (Heterorhabiditis bacteriophora) of Entonem (Steinernema feltiae) worden gebruikt in boomkwekerijgewassen (taxus, thuja, rododendron), bessenteelt, aardbeien, sierteeltgewassen, diverse potplanten en meer. Toediening van de nematoden is veilig voor de gebruiker en snel en effectief, mits dit op de juiste manier wordt gedaan.

Na toediening zoeken de parasitaire nematoden actief naar de larven en dringen deze binnen. De nematoden voeden zich met de inhoud van de larven, waarbij specifieke bacteriƫn vrijkomen uit het darmkanaal van de nematoden. Deze bacteriƫn zetten gastheerweefsel om in producten die makkelijk zijn op te nemen door de nematoden. De larven sterven binnen enkele dagen. De populatie-ontwikkeling van de nematoden in de gastheer hangt af van het aantal (dosering) dat toegepast is en de grootte van de gastheer. Belangrijk is daarbij dat Larvanem en Entonem toegepast worden op een onbedekte vochtige grond.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven