Ombouwset Meto spuitwagen beschikbaar

Tholen - De PLC is een klein maar belangrijk onderdeel van de Meto Spuitwagen. Zonder Programmable Logic Controller, zoals dit onderdeel voluit heet, functioneert de spuitwagen niet. Steenks is leverancier van deze spuitwagens en zij kregen anderhalf jaar geleden van de fabrikant te horen dat de productie van PLC’s voor de Meto spuitwagens van voor mei 2011 werd stopgezet. Snel werden de koppen bijeen gestoken in De Lier om hiervoor een oplossing te bedenken. Dat resulteerde in een zelfontwikkelde ombouwset die de kapotte PLC snel en efficiënt kan vervangen.

De werkvoorbereiders van Steenks Service: Paul Vijverberg en Nick Groenewegen

Vlugge vervanging noodzakelijk
“Werkt een buisrailwagen niet, dan kun je die snel vervangen voor een andere wagen. Daar zijn er tenslotte vaak meer van in het bedrijf”, legt Paul Vijverberg uit. “Met een spuitwagen is vlugge vervanging een stuk lastiger. Je hebt niet zomaar een nieuwe op de plank staan. Tel daarbij op dat de spuitwagen door de jaren heen steeds intensiever wordt gebruikt. Wereldwijd worden zo’n 400 Meto spuitwagens met dit type plc gebruikt. De meeste komen eens per jaar naar De Lier voor een onderhoudsbeurt. Staan ze in het buitenland? Dan worden ze hier naartoe gestuurd of ondersteunen we telefonisch de eigen technische dienst met de onderhoudsbeurt op locatie. Maar natuurlijk gaat zo’n PLC pas stuk als je ‘m nodig hebt.”

Nog jaren mee
Het ombouwset dat Steenks ontwikkelde, is sinds een maand verkrijgbaar. Het bestaat uit een andere PLC met bekabeling en een touchscreen. “De set is een-op-een inwisselbaar met de oude PLC. Als de spuitwagen stil staat, zijn we er zo om de PLC te vervangen voor de ombouwset. Zo is vervanging van de spuitwagen niet nodig en kan de kweker zijn werkzaamheden voortzetten met een wagen die nog jaren mee kan.”

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
T +31(0) 174 510 266
F +31(0) 174 518 326
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven