Flower Expo Poland, 5 - 7 september, Warschau

"Polen is natuurlijke focus voor Nederlandse bloemenindustrie"

Op 5 en 7 september 2019 vindt de 4e editie van Flower Expo Polen plaats. Deze wordt naar traditie gecombineerd met de groenbeurs Green is Life.

De sierteeltbeurs is de grootste in zijn soort op de Poolse markt. Ondanks de bescheiden deelname aan de beurs vanuit Nederland de afgelopen jaren groeit die markt gestaag met zo'n 15%. Met 38 miljoen consumenten, een Oost-Europese tik voor bloemen en een gestage en vermoedelijk nog wel even doorzettende economische groei, blijft het land interessante mogelijkheden bieden.Daarnaast wijst de organisatie op de gunstige geopolitieke ligging van het land. Polen zou de ideale plek zijn voor zakelijke activiteiten, gericht op nabijgelegen landen zoals de Baltische staten, de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije, maar ook buiten de EU: Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland. De geplande belangrijke internationale evenementen, zoals het European Floristry Championship (2020) en World Horticultural Exhibition (2024) getuigen ook van het grote potentieel, de internationale belangstelling en de groeiende positie van Polen in de bloemen- en tuinsector.


Bloemist en bekend arrangeur Hans Zijlstra zal ook op de beurs aanwezig zijn

Het motto van de beurs van dit jaar is Natural Choice. Dit verwijst naar de behoefte van de mens om zich te omringen met planten en groen en op de Poolse traditie om bloemen te geven. 

Voor meer informatie:
FlowerExpo Poland
www.flowerexpo.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven