Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese kweker in de rats na vondst phytophthora

Op vrijdag 21 juni onderging de kwekerij Island View Nursery, in het plaatsje Saanichton in het oosten van Canada, een procedurele keuring van het Canadian Food Inspection Agency (CFIA), de Canadese NVWA. Daarbij werd de waterschimmel phytophthora ramorum aangetroffen, een plantenziekte die zeer gevaarlijk is voor eiken en andere bomen.

De pathogeen kan op alle mogelijke manieren binnenkomen, ongeacht voorzorgsmaatregelen, certificeringen, oplettendheid van het personeel of anderzijds. Er is echter geen 'cure' en het CFIA behoudt zich het recht voor bij vondst een bedrijf per direct op slot te doen. Dat heeft het ook hier gedaan.

Achter dat gegeven gaat een drama schuil en op Facebook klaagt het bedrijf haar nood. Er is namelijk niet voorzien in enige vorm van compensatie, en in aanmerking genomen dat een kweker op geen enkele wijze een besmetting kan voorkomen, zet dat kwaad bloed.

Lees hier het bericht dat de kweker op Facebook plaatste.

Voor meer informatie:
Island View Nursery
2933 McIntyre Road
Saanichton BC V8M 1W3
Canada
T: (250) 544-4802
F: (250) 544-4806
islandviewnursery.net

Publicatiedatum: