Piet Valstar 40 jaar in dienst bij Kuivenhoven Poeldijk

Op 2 juli 1979 kwam Piet Valstar in dienst bij Kuivenhoven Poeldijk. Nu, 40 jaar later, werkt hij er nog steeds met veel plezier. Plezier bij hemzelf én bij Piet en Carolien Kuivenhoven. Ze zijn heel blij met deze trouwe medewerker.

Piet Valstar (57) zat nog op de tuinbouwschool toen hij een baantje kreeg bij Roel Kuivenhoven, de vader van de huidige eigenaar Piet Kuivenhoven. Het werk beviel hem dermate goed, dat hij na zijn opleiding een vast dienstverband kreeg.


Piet Valstar op de werkvloer (fotocredits: Geraldine Hindriksen)

Hij heeft heel wat veranderingen meegemaakt bij het bedrijf. “Veel tuinders teelden in die tijd van alles en nog wat. Hier teelden ze tomaten, sla en perkgoed. In het voorjaar ging de sla eruit en kwamen de tomaten erin. Ik begon met geraniums poten. Dat ging toen heel anders dan nu. Lege potten werden naast elkaar gezet en met een kruiwagen vol potgrond werden die gevuld. Tomaten plukten we met de hand en die deden we in een mand met een hengsel. Het perkgoed werd in ouderwetse perskluitjes gestopt. Het was allemaal voornamelijk handwerk. Er kwam bij Kuivenhoven een kentering toen Piet Kuivenhoven zijn vader Roel opvolgde. Piet wilde nog meer in de potplantenwereld doen. Van lieverlee verdwenen de groenten. Rond 1990 verdween ook het perkgoed in perskluiten en zijn we helemaal overgegaan naar de potplanten.”

Afwisselend
Het bedrijf werd door de jaren heen steeds groter. Terreinen van omliggende buren werden opgekocht. “We hebben nu acht hectare. Het mooiste is dat we al 103 jaar op dezelfde plek zitten! We telen zeven verschillende producten waarvan alles seizoensgericht is. Er wordt onder glas geteeld, maar ook buiten met een voorjaarspiek en een najaarspiek. Zo hebben we flink wat afwisseling voor onze mensen.”

Piet denkt nog niet aan stoppen. “Nee hoor, ik vind het nog veel te leuk. Ik heb nog een jaartje of tien te gaan en ik hoop hier het 50-jarig jubileum te vieren!”


Foto Piet Valstar op de werkvloer 30 jaar terug

Levensfases
Piet en Carolien Kuivenhoven denken met plezier terug aan de afgelopen 40 jaar. Niet alleen qua werk maar ook op privégebied. “We hebben met elkaar veel levensfases meegemaakt: van verkering naar trouwen naar een gezin opbouwen. Piet was in het begin de enige werknemer en dan had je in de wintertijd koffiepauze aan de keukentafel. Er was nog geen kantine. Eén ding werd altijd gedaan: bij de achterdeur de schoenen uit! Toen we een paar jaar later een kantine kregen, hebben we het nog lang volgehouden om de schoenen uit te doen. Best opmerkelijk, want dat hoefde natuurlijk niet meer. Maar ja, je was het zo gewend. Piet kwam graag bij ons thuis. Er zijn jaren geweest dat hij elke zondagavond even een bakkie kwam doen. In de tijd dat hij nog geen verkering had, ging hij zelfs een keer mee op vakantie. Het was voor ons heel gewoon dat zakelijk en privé wat door elkaar liepen.” Lachend voegen ze toe: “Soms was het hebben van twee Pieten wel eens verwarrend. Piet Valstar en Piet Kuivenhoven werden nogal eens door de war gehaald via telefoongesprekken. Dan wist iemand zeker dat hij de Piet tegen wie hij sprak, onlangs nog aan de lijn had gehad, maar dat was dan echt niet zo. En zo is er wel vaker verwarring geweest.”

Allrounder
Voor de eigenaren van het prachtige bedrijf Kuivenhoven Poeldijk is Piet Valstar een gouden kracht. “Van Piet kun je zeggen dat hij allrounder genoemd mag worden. Alle werkzaamheden van het bedrijf heeft hij weleens uitgevoerd. Van fysiek soms pittig zwaar, zoals dagenlang perskluiten van de machine afscheppen, tot het kantoorwerk van nu. Ook haalde hij zijn vrachtwagenrijbewijs en deed ritten naar de veiling. Nu is hij verantwoordelijk voor de verkoop, samen met Tim. Een 50-plusser met een 30-plusser wat prima klikt. Al zit hij nu meer op kantoor, toch is hij nog regelmatig op de werkvloer te vinden. En hij vindt het nog steeds leuk om af en toe eens ouderwets een karretje in te pakken.”

Piet en Carolien Kuivenhoven hopen hem nog lang in het bedrijf te hebben. “Wat het meest opvalt aan Piet, is dat hij altijd goed gestemd is en daarmee een positieve bijdrage levert aan de werksfeer. Hij gaat met plezier naar zijn werk en wij zien hem met plezier hier komen!”

Piet feliciteren? Stuur hem even een mailtje!

Voor meer informatie:
Piet Kuivenhoven
De Zeeuwlaan 3
2685LG Poeldijk
M: 06-22499006
E: piet@kuivenhoven-poeldijk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven