Nieuwe bemestingsunit voor de tuinbouw

Tholen - De internationale tuinbouwsector maakte onlangs kennis met de nieuwe bemestingsunit van Hotraco Horti. De machine werd gepresenteerd op GreenTech in Amsterdam. Rick Oomen, Business Developer Horticulture bij Hotraco Horti: "We zijn er blij mee. De machine is erg praktisch; enerzijds is de machine compact en anderzijds kan de machine wel relatief grote volumes aan. Bovendien is het mooie aan deze unit dat het standalone kan werken. Dus deze unit kan zowel in de kas als in de vollegrondsteelt gebruikt worden. Het hoeft niet (en kan wel) gekoppeld te worden aan een klimaatcomputer, want het kan zelfs de kranen in de kas aansturen.”

Viviënne Groenewegen, Rick Oomen, Maarten Marx, Kristel Röben, Juan Fernando Luque en Jan Christiaens

De techniek erachter
Deze unit heeft een capaciteit van 10 of 20 m3 per uur. Heeft standaard drie venturikleppen. Dat aantal kan overigens eenvoudig worden uitgebreid naar vijf. Rick: "De gangbare units injecteren de meststoffen in de bak. Onze nieuwe unit is een circulaire unit. Dat betekent dat de bak automatisch aangevuld wordt. Hij blijft rondpompen. Door de kleppen worden de meststoffen constant gemengd.”

De bemestingsunit van Hotraco stuurt op voedingsrecept op basis van EC/PH. Het kan tot acht afdelingen bereiken vanuit dezelfde bak met 16 kranen per afdeling. Na iedere afdeling spoelt het zelf door. Zo is er voor iedere afdeling een ander voedingsrecept, mocht dat nodig zijn. 

Hotraco Horti verdeelt haar producten onder vijf oplossingsgebieden: Climate, Water, Motor Control, Energy and Management & Analysis. De bemestingsunit valt onder de groep ‘Water’. Hotraco is overigens indertijd gestart binnen het segment ‘Energie’. Rick: "We merken met name in de internationale markt dat de telers behoefte hebben aan het complete plaatje. We bieden nu in al de vijf genoemde gebieden een oplossing aan. En dat valt goed bij onze internationale contacten. Ze willen eigenlijk altijd hun hele kas technisch upgraden. Denk hierbij niet alleen aan klimaatregeling, maar ook aan motorsturingen en watergift. En dat kunnen we nu. We zijn completer.”

De bemestingsunit is gepresenteerd. Begin 2020 zal deze verkrijgbaar zijn. Vanuit de verkoopkantoren in Nederland, China, Colombia, India, biedt Hotraco Horti technische oplossingen voor de mid tech glastuinbouw.

Voor meer informatie:
Hotraco Horti
www.hotraco-horti.com
+31 (0) 77 327 5050

Rick Oomen
R.Oomen@Hotraco.com 
+31 6 1538 6875


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven